Олександрія — Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Генеральна репетиція «Олександрії» перед матчами плей-оф

19 липня на стадіоні «Ніка» завершать чемпіонат «Олександрія» і донецький «Шахтар», дві команди, які вже нікуди не подінуться зі своїх місць в турнірній таблиці. «Гірники» давно вже оформили звання чемпіона сезону-2019/20, а «Олександрія» після торішньої «бронзи» ​​фінішує 5-ю.

Проте, команді Володимира Шарана ще рано думати про відпустку. Гра проти чемпіона стане відмінною репетицією перед плей-оф за право виступити в Лізі Європи. Вже через 6 днів після зустрічі з «Шахтарем» на команду чекає поєдинок проти «Маріуполя». А поки вона показує непогані результати: дві нічиїх з рахунком 2:2 з «Зорею» і київським «Динамо», а в останньому турі - вольова перемога над «Десною». Тому можна не сумніватися: і проти «гірників» господарі викладуться на всі сто.

Тим більше, напевно підопічним Шарана хочеться хоча б раз обіграти «Шахтар» в поточному сезоні. Три попередні поєдинки цих команд завершилися не на користь «Олександрії»: 1:3, 2:3 і 0:0. Та й загальна статистика протистоянь говорить про перевагу донецької команди. У 18-ти поєдинках УПЛ «Шахтар» програв лише одного разу, в 2017-му. Ще двічі суперники розходилися миром, а 15 раз перемогу святкував «Шахтар».

Напевно підопічні Луїша Каштру гратимуть на перемогу і зараз. Хоча кадрова ситуація в команді непроста. Андрій Пятов, Сергій Кривцов, Тарас Степаненко, Тайсон, Додо і Алан Патрік вже у відпустці. Давид Хочолава і Жуніор Мораес відбувають дискваліфікацію - фактично, вони теж вирушили в дострокову відпустку. Індивідуально займаються Віктор Коваленко, Євген Коноплянка, Фернандо і Ісмаїлі.

Немає сумнівів, що наставник продовжить експериментувати. Наприклад, в матчі з «Колосом» в старті дебютував Владислав Вакула. Крім того, в останніх п'яти поєдинках свої шанси отримали Трубін, Фернандо, Мудрик, Пихальонок, Бондаренко, Вітао і Сікан. І слід зазначити, що молодь намагається проявити себе по максимуму: після карантину «Шахтар» втратив очки лише одного разу, в поєдинку з «Зорею» (0:0).

Тож можна не сумніватися: «Олександрії» доведеться несолодко. А оскільки їй не потрібно домагатися результату будь-якою ціною, ризикнемо спрогнозувати: «Шахтар» одержить свою 27-ту перемогу в чемпіонаті.

Орієнтовні склади:
«Олександрія»:
Паньків - Мірошниченко, Бухал, Бабогло, Вантух - Гречишкін - Лучкевич, Банада, Ковалець, Третьяков - Безбородько.
«Шахтар»: Трубін - Болбат, Вітао, Матвієнко, Сіпріано - Пихальонок, Майкон - Мудрик, Бондаренко, Соломон - Фернандо.

19 липня, неділя

«Олександрія» - «Шахтар»
Олександрія. Стадіон «Ніка». 19:30
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 2»
ОЛЕКСАНДРІЯ - ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Дмитро Бондаренко (Одеса)
Прогноз Sport.ua - 0:2
Клим Лавренюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 23:23 3

Якщо неаполітанці продадуть Осімхена, то зможуть розраховувати на два топові вхідні трансфери

Коментарі