Їх буде чотири. УАФ впроваджує категорії для українських стадіонів

Також чотири категорії використовує УЄФА для класифікації за своїми критеріями

Минулого року УАФ затвердила новий Регламент інфраструктури стадіонів та заходів безпеки проведення змагань з футболу.

При підготовці документу одним із важливих нововведень стало впровадження категорійності стадіонів в Україні. Так, у новому регламенті міститься положення про категорії стадіонів, що регулює структурні критерії, які мають бути виконані для того, щоб класифікувати стадіон за категоріями від першої до четвертої для допуску до футбольних змагань професійного рівня.

Так само чотири категорії використовує УЄФА для класифікації за своїми критеріями. У більшості випадків критерії УЄФА більш жорсткі.

Згідно з рішенням Виконкому УАФ, новий регламент інфраструктури набуває чинності вже з наступного сезону, але положення про категорії стадіонів почне діяти лише через сезон, тобто починаючи із сезону-2021/2022. У сезоні-2020/2021 ще діятимуть реєстри стадіонів, як це було раніше. Це буде останній сезон із реєстрами. Проте при формуванні реєстрів уже будуть враховуватися саме критерії щодо категорійності.

Варто зазначити, що для допуску до міжнародних матчів (ігри національних збірних та єврокубкові поєдинки різних стадій) стадіони мають отримати категорію відповідно до пунктів Регламенту УЄФА про інфраструктуру стадіонів. Так, наприклад, для того, аби приймати офіційні матчі національної збірної України, а також групової стадії Ліги чемпіонів і Ліги Європи, стадіон має відповідати критеріям четвертої категорії УЄФА.

Категорії стадіонів УАФ

Микола Степанюк Джерело: Українська асоціація футболу (УАФ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 26 квітня 2024, 11:35 35

Згадуємо несподіваних чемпіонів топ-5 у контексті їхнього наступного сезону

Коментарі