Джерело: Карпати все ж позбавили професійного статусу

Швидше за все, львівському клубу доведеться починати все з нуля

Вчора «Карпати» були офіційно зняті з нинішнього розіграшу УПЛ за дві неявки. Пізніше секретар КДК УАФ Ігор Грищенко заявив, що при цьому львівський клуб не був позбавлений професійного статусу і може подати документи на участь в Першій лізі наступного сезону.

Однак, як повідомляє UA-Football, ця інформація не відповідає дійсності. Джерело в УАФ повідомляє, що «Карпати» все ж були позбавлені професійного статусу. Згідно з регламентом, тепер клуб повинен починати все з нуля - з аматорського рівня.

При цьому, борг «Карпат» в розмірі 5 мільйонів доларів нікуди не подівся, а фінансовий критерій є головним для атестації.

З урахуванням того, що «Карпати» були зняті з УПЛ через дві неявки на матчі, їхній допуск до наступного сезону Першої ліги може створити небезпечний прецедент: Клуби, які в наступних сезонах стоятимуть на виліт з УПЛ, можуть також «зекономити» гроші і не з'явитися на останні матчі сезону, якщо шансів на порятунок вже не буде.

«Карпати» можуть отримати атестат на наступний сезон у Першій лізі тільки завдяки колегіальному рішенню Виконкому УАФ. При цьому Виконком повинен буде взяти на себе всю відповідальність за таке грубе порушення регламенту.

Олег Дідух Джерело: UA-Football
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 19 травня 2024, 12:42 1

Ентоні впевнений, що українець виграв упевнено

Бокс | 19 травня 2024, 11:37 35
Коментарі