Олег ГУСЄВ: «Рубіж в 100 матчів за збірну на мене тиснув»

Колишній півзахисник національної команди - про завершення кар'єри

Колишній півзахисник збірної України Олег Гусєв згадав свої останні виступи за головну команду країни.

«Мені недавно сказали, що за всі роки виступу за національну команду я провів 14 матчів на лаві, не виходячи на поле. Так ось, 12 з них припадають на час роботи Михайла Фоменка. Мене викликають - я не граю. Мене знову викликають - я знову на заміну. І так два роки. Я питав у тренерів: «Потрібен?» Відповідали: «Так». Але знову не випускали.

Були думки відмовитися від приїздів до збірної - раз не витримую конкуренцію. Проте близькі люди мене весь час відмовляли. «Потерпи, - говорили, - залишилося трохи до ювілею». Та сотня матчів за збірну так чи інакше давила на мене. Все-таки хотілося взяти цей рубіж, але, на жаль, не склалося.

Найбільш пам'ятний, якщо так можна сказати, матч - домашній спаринг з Уельсом. Там була зроблена лише одна заміна, а можна було сім, і я не міг зрозуміти, чому так сталося. Думав, зрозумію, коли стану тренером. Все одно не розумію, хоча я тільки початківець. Можна було спробувати нову тактику, подивитися на інших футболістів, але тоді була версія, що Михайло Фоменко хотів перевірити, чи зможуть гравці витримати 90 хвилин. Перевірив - змогли. Перемогли з рахунком 1:0. Перед цим, до речі, обіграли Кіпр, і там, в Одесі, я відіграв 45 хвилин. Це і був мій останній матч за збірну України», - сказав Гусєв.

Відзначимо, що Олег Гусєв зіграв 99 матчів у складі збірної України і забив 13 голів. Він входить до топ-5 найкращих бомбардирів збірної і до топ-4 за кількістю зіграних матчів.

Володимир Клепач Джерело: zbirna.com
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 06 травня 2024, 14:13 5

Олександр пояснив західним ЗМІ, що Василь винен у цьому сам

Коментарі