ШОВКОВСЬКИЙ: «Не всі знають, що першими американськими рабами були білі»

Урок історії від асистента головного тренера збірної України

45-річний член тренерського штабу збірної України з футболу Олександр Шовковський опублікував в фейсбуці цікавий пост про работоргівлю.

«Далеко не кожен американець знає, що першими рабами в американських колоніях були... білі. З 1641 по 1652 рік понад 500 000 ірландців були вбиті англійцями, а ще 300 000 були продані в рабство. Та ж доля чекала і шотландців. У цей час торгівля рабами з Африки тільки зароджувалася в колоніях.

Іспанські і португальські торговці живим товаром були добрими католиками. Вони знали, що шлях з Африки в американські колонії був небезпечний. Знали, що далеко не кожен раб доїде до Америки. І як годиться добрим католикам, вони в першу чергу дбали про душі потенційних небіжчиків. Тому перед посадкою на кораблі їх хрестили.

За біблійними переказами людину можна було тримати в рабстві сім років. Після цього господар був зобов'язаний забезпечити вільновідпущеника наділом землі, житлом, інструментами та продуктами на рік. І це виконувалося до певних пір. До тих пір поки якийсь рабовласник на ім'я Ентоні Джонсон в суді домігся скасування семирічного рабства і до сих пір вважається першим справжнім рабовласником в американських колоніях.

P.S. У Ентоні Джонсона, крім того, що він вважається першим справжнім рабовласником, була ще одна примітна особливість. Так, він був афроамериканцем», - написав Шовковський.

Читайте також: Редкач пояснив рекордні показники захворюваності на коронавірус у США

Володимир Клепач Джерело: Facebook
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 08:51 8

Жоан Лапорта був розлючений

Коментарі