Карлос ДЕ ПЕНА: «Для нас важливо перемагати в кожному дербі з Шахтарем»

Півзахисник «Динамо» прокоментував поразку в матчі з донецьким клубом

Півзахисник «Динамо» Карлос Де Пена, який відзначився результативним ударом у ворота «Шахтаря», прокоментував результат матчу киян з донецьким клубом (2:3).

- У нашому виконанні вийшло два різних тайми. До перерви «Шахтар» добре грав, краще за нас, і забив два м'ячі. А на другу половину зустрічі ми вийшли з іншим настроєм, діяли краще і змогли зрівняти рахунок. Потім суперник відзначився ще раз, що стало для нас розчаруванням, адже ми втратили три очки. Ми засмучені, адже сьогодні повинні були завоювати як мінімум одне очко, а замість цього програли.

- «Динамо» перемогло «Шахтар» в Кубку і Суперкубку України, але вже в четвертий раз поступилося в чемпіонаті, чому так відбувається?
- «Шахтар» - сильний опонент, і сьогодні вони грали краще за нас. Ми вибили їх з Кубка, і тепер будемо грати у фіналі змагань. Але для нас важливо їх перемагати в кожному «дербі» або хоча б заробляти якісь очки. До цього дня «гірники» перемогли в трьох зустрічах з нами в цьому сезоні, і це неприємно для нас. Але попереду ще три матчі в чемпіонаті, ми повинні перемогти у всіх з них, завершити чемпіонат на другому місці і, звичайно, виграти Кубок.

- Яке завдання вам давав тренерський штаб, коли ви виходили на заміну, і як ви з нею впоралися?
- Просто постаратися допомогти команді, добре виконати свою роботу, діяти на лівому фланзі, забезпечити простір для команди і спробувати забити. Я щасливий, що це вдалося зробити, але звичайно, не задоволений, тому що ми програли. Командні перемоги для мене набагато важливіше, ніж власні досягнення. Зараз ми повинні зосередитися на фінальному матчі Кубка України і постаратися завоювати трофей. А потім подумаємо про наступний поєдинок в чемпіонаті з «Олександрією».

- Як оціните гольову передачу Олександра Сироти в моменті, коли ви забивали м'яч?
- Вважаю, Саша провів дуже хороший матч. Це був дуже важливий поєдинок для нього, адже він дебютував відразу в грі проти такого суперника, як «Шахтар». Радий за цього молодого гравця і можу його тільки похвалити - він заслуговує на позитивну оцінку. Я говорив з ним перед матчем, порадив отримати задоволення від гри і відчути цю велику подію. Звичайно, було б краще, якби ми перемогли, і у нього, як і у всієї команди, настрій був кращим, але ми повинні перегорнути цю сторінку і рухатися далі. Вже завтра ми будемо думати про «Ворсклу», з якою на нас чекає важка гра, і ми повинні зробити все можливе, щоб виграти Кубок.

- «Динамо» мало певні кадрові втрати перед матчем, чи відчували відсутність дискваліфікованих Шабанова і Шепелєва?
- Так, звичайно, адже вони важливі виконавці для команди, зазвичай грають в стартовому складі. Коли ми втрачаємо таких футболістів, а також Миколенка, Попова і Циганкова, це відчувається. Всі ці хлопці регулярно грають, допомагають команді і є ключовими. Але це футбол: іноді трапляються травми і дискваліфікації, тому сьогодні ми повинні були грати тими хлопцями, які були на полі. Думаю, ми провели хороший другий тайм, але перемогти, на жаль, не вдалося.

Олександр Тішура Джерело: ФК Динамо Київ
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 20:50 0

4 травня королівський клуб виграв у «Кадіса» з рахунком 3:0

Коментарі