Пропав після поразки Джошуа. Чи повернеться Руїз на чемпіонський рівень?

Oглядач Sport.ua – про долю головної сенсації 2019 року

Історія Енді Руїса - одна з головних у 2019 році. Прийняти поєдинок проти чемпіона на короткому повідомленні, за місяць дійти до бойової готовності, а потім вийти і розібратися з абсолютним фаворитом.

Поразка в реванші була очікуваною, хоч цього разу Енді не був таким аутсайдером, але такого провалу навряд чи хтось прогнозував. У той час, як Джошуа підсушився, Руїс набрав ще кілька зайвих кілограмів. Він не встигав, не діставав і був успішний лише на ближній дистанції, де зустрічався з суперником дуже рідко.

А потім просто пропав.

Що сталося після реваншу з Джошуа?

Енді в другому поєдинку був гіршою версією самого себе. У той час, як потрібно було худнути, набирати обертів і підходити в ще кращій формі, Руїс перестав готуватися. За словами тренера, мексиканець пустився у всі тяжкі, властиві людям, які вчинили такий апсет. Великі гроші, несподівано з'явилися друзі, нові автомобілі та тусовки. А зал остільки-оскільки.

Поєдинок, в результаті, склався саме так, як повинен був у такій ситуації. Ентоні кружляв навколо суперника, стріляючи з дистанції, працюючи джебом і правим прямим у зв'язці з лівим боковим. Руїс закликав битися, але це було лише забавним - не більше. Звичайно, шоу ми не отримали, але тактику Джошуа зрозуміти можна - навіщо лізти на рожен, якщо можна відпрацювати обережно, зосереджено і забрати пояси назад. Та й дотримання плану на бій, а значить, дисципліна - одна з головних якостей чемпіона. Саме через її відсутність Енді був безпорадним у реванші.


Boxing Scene

На ближній, куди час від часу потрапляв Джошуа, Руїс все ще був хорошим. Йому не вистачало різкості, навіть якщо порівнювати з попереднім поєдинком, але Ентоні явно відчував влучання і не хотів повертатися туди, де тіло мексиканця близько, а кулаки вилітають точно в ціль. Тому схудлий британець кружляв навколо Енді, а той лише повільно перебирав ногами, закликаючи суперника битися рухами кистей рук. Поразка без шансів і втрачені пояси разом із довірою фанатів.

Реванш все розставив на свої місця: Джошуа знову говорив про об'єднання з Вайлдером і Ф'юрі, а також про захисти поясів, а Руїс пропав. Все так само, як у поєдинках до цього, але з тією лише різницею, що тепер до Енді зовсім інше ставлення. Не як до людини, яка повинна була перемагати Джозефа Паркера, але судді чомусь вирішили інакше. А як до людини, у якої було все, від любові фанатів до поясів, і яка все це самовільно віддала.

Звичайно, мексиканцю потрібен був час. На те, щоб все обдумати, привести до ладу зв'язки, розібратися з тим, з ким він хоче працювати, а з ким - ні. Тому кілька місяців від Енді не було ніяких новин. В основному, віщав його тренер. Він заявляв, що Руїс не відповідає на його дзвінки і повідомлення, а також не приходить у зал. Пізніше виявилося, що колишній чемпіон вирішив припинити співпрацю з коучем, намагаючись змінити все.

Коли Руїс повернеться?

Спочатку Енді збирався співпрацювати з тоді ще тренером Олександра Гвоздика Тедді Атласом. Але головний мотиватор сучасного боксу виступив у своїй типовій манері, заявивши, що йому спочатку потрібно зустрітися з бійцем, провести з ним день, поспілкуватися і тоді вже вирішити, чи потрібно це самому Руїсу і, звичайно ж, Атласу.

Тедді розповідав про це кілька днів, але, мабуть, до співпраці з мексиканцем не прийшов. Що завадило насправді - не ясно. Можливо, Тедді вирішив, що не встигатиме працювати з Гвоздиком, Руїсом і проводити час із сім'єю. Можливо, не сподобалося ставлення Енді до справи. Факт в тому, що колишній чемпіон продовжив шукати тренера.

Наступний вибір припав на Едді Рейносо - тренера, про якого говорять незаслужено мало. Він працює з Саулем Альваресом і відразу зазначив: готовий працювати з Руїсом лише в тому випадку, якщо той буде віддаватися роботі на всі сто. Тренер, який працює з грошовим, безумовно талановитим і дуже працьовитим мексиканцем, не зможе співпрацювати з балагуром.


Boxing Scene

Енді приїхав до Сауля на тренування, поспілкувався і попрацював з тренером, і вони домовилися. Тепер у Руїса визнано класний тренер, який буде вимагати багато чого, але з яким не вийде просто лежати на дивані. Все через те, що Рейносо просто перестане його тренувати і доведеться існувати самостійно. А як показує практика, це веде до розбитої брови і сумної поразки.

Суперників для повернення декілька. Першим був Кріс Арреола. Так, той самий, якого побив Віталій Кличко, завдавши йому першої поразки в кар'єрі. Тоді саме Кріс повинен був стати першим мексиканським чемпіоном-супертяжем. У підсумку, ним став Енді Руїс.

Поєдинок проти Арреоли - цікава затія, як для повернення. Звичайно, Кріс вже давно не той. У нього шість поразок (3 з них дострокових), йому 39 років, і пік вже давно позаду. Але стилістично цей бій буде цікавий просто через те, що хлопці не вміють працювати нудно і від джеба. Рубка і, ймовірно, дострокова перемога Енді, при належному підході до справи, забезпечена.

Крім Арреоли, на бій зголосився Мануель Чарр. Він все ще є чемпіоном світу за версією WBA, хоча в рингу його не бачили вже два роки. Сам Чарр сказав, що хоче спочатку наваляти Руїсу, після чого піти за головою Ф'юрі. На цьому місці можна разом сміятися. Шансів у Мануеля навіть проти просто готового Енді зараз не так вже й багато. Про Ф'юрі давайте просто забудемо.

Чи є перспективи взяти пояс?

Незважаючи на ту поразку і досить довгий на поточний момент простій, Енді знаходиться в топ-5 в кожній з версій. Якщо бути зовсім вже точним, всюди, від WBC до IBF, Енді є п'ятим номером. Це зовсім недалеко від титульного шансу. Два-три поєдинки максимум. Але у випадку з мексиканцем, можливо, і трохи більше, оскільки суперник для повернення реально високого рівня і не розглядається.

На сьогодні говорити про спробу взяти титул Руїсом навіть говорити не варто. Спочатку повернення, а потім, в разі успіху, плавне входження в ритм, скидання зайвих кілограмів до адекватної цифри, і лише потім похід далі. І проблема тут не тільки в Енді. У супертяжах багато претендентів на пояс і йому там зараз немає місця.


fightnews.info. Енді Руїс

Ф'юрі повинен зустрітися з Вайлдером, а переможець їхньої пари - вийти проти Ділліана Вайта, який вже точно дочекався свого шансу, раз президент WBC заявляє про обов'язковий захист. До Джошуа так і зовсім черга. Пулєв, Усик, той же Ф'юрі, про домовленості з яким вони вже заявили. Ентоні буде не до розборок зі старим знайомим. Хоча про трилогії британець все ж обмовився.

Зараз єдино вірний спосіб для Руїса дійти до титулу - це повернутися і рухатися рейтингом вгору, стаючи обов'язковим претендентом. Йому всього тридцять - хороший вік для боксера і супертяжа особливо. Є час і вирішити проблеми, і пробратися по рейтингу вгору якраз на той час, коли чемпіони розберуться, хто ж сильніший.

Якщо Енді не здасться і буде продовжувати еволюціонувати, як боксер, ми точно побачимо його в чемпіонському поєдинку через два роки.

Лев Кравців Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 17 травня 2024, 23:30 3

Але далі на Карена можуть чекати великі простори

Коментарі