Ястремська виступила на підтримку Джоковича

Серба багато критикують за організацію Adria Tour

В останні дні Новака Джоковича багато критикують за організацію турніру Adria Tour під час пандемії коронавірусу. Під час турніру безліч тенісистів, включаючи самого Джоковиіча, заразилися коронавірусом.

Однак українська тенісистка Даяна Ястремська виступила на захист першої ракетки світу:

«Коли ти відомий, коли ти змагаєшся на найвищому рівні - погляд тисяч неминуче прикутий до тебе. Першим змушений прийняти на себе роль посла, і першим неминуче стаєш прикладом для наслідування для багатьох.

Теніс - це неймовірний спорт, з довгою історією і особливою культурою. Те, що відбувається в цьому році в світі, абсолютно немислимо, і, звичайно, це величезний удар по нашому улюбленому спорту.

Мене глибоко турбує і засмучує ситуація, яка склалася навколо проведення турніру Adria Tour в Сербії. Організатори турніру і гравці виявилися під величезним тиском.

Якось йде з поля зору те, що захід проводився відповідно до норм і вимог країни. Якби у мене була можливість провести такий же турнір, я б не роздумувала ні секунди.

У тій ситуації, у кожного був ризик заразитися. Такий ризик є і в нашому повсякденному житті - на вулиці, в парку, в супермаркеті, в ресторані, на пляжі в курортному місті і в нічному клубі.

Коли я дивлюся, через що зараз проходить Новак, мені нудить. У той момент, коли в моїй країні всі навколо забули про карантин, а в усьому світі коронавірус ніби на другий план, винним у всіх бідах призначена людина, яка лише хотіла привнести щастя і позитивні емоції людям. І зараз, замість слів підтримки в боротьбі з недугою він отримує лише слова критики.

І це людина, яка пише легендарну історію в тенісі, гравець, який знаходиться в серцях мільйонів фанатів. Всі, схоже, забули, як багато він пожертвував на боротьбу з пандемією, і як багато в цілому він зробив для розвитку тенісу.

Зараз важко всім, але давайте залишатися милосердними один до одного. Ми завжди боролися, пристосовувалися і долали труднощі разом, і саме це рухало нас вперед. Саме в цьому наша сила.

Я впевнена, що Новак і організатори зовсім не хотіли таких наслідків, але так сталося. Ми всі отримали досвід, який буде враховуватися гравцями і фанатами на майбутніх турнірах. Я бажаю Новаку, його сім'ї і команді якнайшвидшого одужання. Новак, у тебе велика душа, ти велика людина».

Олег Дідух Джерело: Instagram
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 02 травня 2024, 18:19 1

Іга Свьонтек впевнено переграла Медісон Кіз

Коментарі