Ми стоїмо на порозі розвалу і знищення. Російські атлети скаржаться Путіну

Легкоатлети РФ через допінг можуть пропустити Олімпійські ігри в Токіо

Російські легкоатлети Марія Ласіцкене, Анжеліка Сидорова та Сергій Шубєнков написали в Instagram відкритого листа, в якому поскаржилися президенту РФ Володимиру Путіну на ситуацію, що склалася в російській легкій атлетиці. У зверненні йдеться:

«Кризова ситуація в легкій атлетиці триває з 2015 року. За цей період часу неодноразово змінювалися міністр спорту РФ, керівник Олімпійського комітету Росії і глава ВФЛА. Весь цей час ми регулярно чули, що для захисту російських спортсменів зроблено, робиться і буде зроблено все, що тільки можна.

І ось зараз, через 5 років, внаслідок дій керівництва ВФЛА наші легкоатлети та тренери зовсім не можуть реалізовувати свій потенціал, оскільки з минулої осені вони позбавлені можливості виступати поза Росією навіть у нейтральному статусі. А 1 липня, в разі невиплати штрафу ВФЛА, легка атлетика може бути остаточно вигнана з міжнародної федерації.

3 травня минулого року ви дали доручення ОКР в термін до 2 грудня 2019 року вжити заходів щодо відновлення членства ВФЛА. Це доручення дало всім зрозуміти, що Вам небайдужа легка атлетика, а також долі людей, що зв'язали своє життя з одним з наймасовіших видів спорту в Росії. З тих пір пройшов рік, доручення не виконане, а ситуація тільки погіршилася.

Наша стурбованість пов'язана з тим, що, маючи в нашій країні таку велику кількість спортивних структур, в яких працюють справжні професіонали, ми до сих пір не бачимо конкретного плану виходу з тривалої кризи.

Ми вже пропустили Олімпійські ігри 2016, і існує серйозна ймовірність пропустити і майбутні Ігри в Токіо. Питання, яке ми піднімаємо, не стільки в наших кар'єрах, які рано чи пізно закінчаться, скільки в російській легкій атлетиці в цілому. Ми хочемо звернути увагу на катастрофічний стан справ з нашим видом спорту. Ми стоїмо на порозі остаточного розвалу і знищення легкої атлетики.

Ми дуже сподіваємося на те, що часи, коли атлети і тренери, які не заплямували свою репутацію, залишаються зі своєю бідою сам на сам, незабаром закінчаться».

Микола Степанюк Джерело: Instagram
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 06:20 5

Між Шахтарем та Динамо зберігся інтервал у 4 очки за 4 тури до фінішу

Коментарі