Михайло МЕТРЕВЕЛІ: «Шахтарю буде дуже складно утримати молодих гравців»

Експерт турбується про майбутнє «гірників»

Експерт телеканалів «Футбол 1/2/3» Михайло Метревелі розповів, що правильна стратегія управління «Шахтарем» приносить свої плоди протягом багатьох років.

«Шахтарю потрібно побоюватися зміни поколінь не ветеранського складу, а молодих гравців. На них вже є серйозні покупці. Дуже складно буде їх утримати в команді найближчі рік-два. Як би не довелося шукати нових молодих гравців.

У цьому полягає ефективність системи, яку збудували в донецькому Шахтарі починаючи з 2000 року. Коли в команді не було жодного бразильця, президент думав над побудовою стилю гри, який тоді кульгав. Не було яскравого стилю.

Тоді обговорювалося, що середина - це повинно бути тбіліське Динамо 1981/82, а оборона - київське Динамо 1986 року. З Дем'яненко і Лужним на флангах. І президент як раз аналізував цю ситуацію і прийняв рішення: оборона - українські футболісти, а середня лінія - бразильці. З тих часів у них пішла ця стратегія», - згадав Метревелі.

Нагадаємо, 20 червня «гірники» оформили 13-й чемпіонський титул в своїй історії. Дострокова перемога була здобута в матчі з Олександрією (3:2).

Денис Шаховець Джерело: Футбол 1/2/3
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 червня 2024, 21:06 2

Це був останній матч сезону в чемпіонаті Італії

Коментарі