Зоря в гостях впевнено обіграла Десну

Луганська команда продовжує погоню за Динамо

В рамках 27-го туру Української Прем'єр-ліги в Чернігові зустрілися команди, які в поточному турнірі ведуть боротьбу за історичні для себе досягнення. Так, «Зоря» ніколи раніше не завойовувала «срібні» медалі українського чемпіонату і в цьому сезоні рішуче налаштована відвоювати у конкурентів другу позицію. Правда, останні результати луганчан, які чергують перемоги з поразками, не могли вселяти оптимізм шанувальникам «чорно-білих».

Для «Десни» величезним успіхом стане і третє місце в турнірній таблиці, яке дозволить потрапити в груповий турнір Ліги Європи. Що вже говорити про віце-чемпіонство, адже чернігівці, безсумнівно, будуть намагатися вклинитися в боротьбу за «срібло» чемпіонату. Тому очна дуель «Десни» і «Зорі» набувала вкрай важливого значення. Важливого, але, як зазначив перед матчем Віктор Скрипник, не вирішального.

У порівнянні з програним матчем «Динамо» в попередньому турі тренерський штаб «Зорі» зробив тільки одну зміну в стартовому складі. У центр оборони «чорно-білих» повернувся Віталій Вернидуб, який замінив дискваліфікованого німця Абу-Ханну. У «Десни» відзначаємо дві зміни. На лівому фланзі оборони Западню змінив Мостовий, а в центрі поля вийшов Арвеладзе, в той час як Будківський, який перебував на поєдинок з «Олександрією» в стартовому складі, опинився на лаві запасних.

Гості активно почали зустріч і вже на другій хвилині створили перший гольовий момент біля воріт суперників: Громов зробив ривок по правому флангу і прострілив у центр штрафного на Кабаєва, який пробив поруч зі штангою. «Чорно-білі» продовжили на високих швидкостях тероризувати оборону «сіверян», які не впоралися зі стартовим натиском опонентів. «Зоря» атакувала по центру, а Фаворов дуже необережно зіграв у власному штрафному, що дозволило Кочергіну розстріляти ворота.

Забивши швидкий гол, луганчани не стали зменшувати оберти, володіючи значною територіальною перевагою. Чернігівці були змушені в основному оборонятися, а при перехопленні м'яча досить швидко з ним розлучалися. Як часто буває в таких випадках, коли у команди не клеяться конструктивні дії, господарям поля могли підсобити «стандарти». Після одного з них (навісу зі штрафного) головою пробив Філіппов, і Махарадзе зіграв надійно.

Неприємним моментом для «Зорі» стало пошкодження Іванисені, яке не дозволило футболістові продовжити матч: основного «опорника» гостей замінив Луньов. Незадовго до перерви «чорно-білі» ледь не подвоїли свою перевагу, коли Паст в падінні зреагував на удар Кабаєва з кута штрафного майданчика. А за кілька миттєвостей до свистка на перерву ворота «Десни» врятувала штанга після несильного удару Громова з лінії воротарського.

Саме Громов на початку другої половини зустрічі посприяв ще одному взяттю воріт «Десни». Артем заробив штрафний прямо навпроти «рамки» «Десни», і Михайличенко зі «стандарту» під «стінкою» відправив м'яч точно в ціль.

Такий розвиток подій мав змусити господарів поля більш активно йти в наступ, але по факту футболісти «Зорі» продовжували володіти перевагою. Навіть вихід на поле другого форварда (Будківського) не допоміг «сіверянам» перевести гру до штрафного луганського клубу. Атаки підопічних Скрипника виглядали гострішими і цілеспрямованішими. Кілька можливостей упустив Кабаєв, а Громов навіть завдав точного удару, але арбітр після наради з відеоасистентом відмінив взяття воріт.

І все ж, «сіверяни» забили. М'яч у штрафному гостей потрапив в руку Чеберку, який, до того ж, отримав другу в поєдинку жовту картку і був змушений достроково залишити поле. Фаворов точним ударом реалізував пенальті, але це сталося на восьмій компенсованій хвилині, тому у чернігівців не залишилося часу навіть на ще одну атаку.

«Зоря» здобула цілком впевнену перемогу і продовжує вести запеклу боротьбу за друге місце. Настрій луганчанам зіпсували травми футболістів. Крім Іванисені, зустріч не зуміли дограти Махарадзе і Вернидуб. У наступному турі має бути дуже цікаво: луганчани будуть протистояти «Шахтарю», а «Десна» битиметься з «Динамо».

Українська Прем'єр-ліга. 27-й тур.

«Десна» - «Зоря» - 1:2

Денис Фаворов (90+8, з пенальті) - Владислав Кочергін (6), Богдан Михайличенко (55).

Євген Чеберко (90+7 - 2 ЖК).

Андрій Мостовий (10), Максим Імереков (43), Андрій Гітченко (53), Леван Арвеладзе (66), Дмитро Хльобас (86), Йоонас Тамм (90 + 1) - Віталій Вернидуб (24), Євген Чеберко (32), Максим Луньов (89), Артём Громов (90+3).

«Десна»: Євген Паст - Андрій Мостовий (Андрій Тотовицький, 46), Андрій Гітченко, Максим Імереков, Денис Фаворов, Юхим Конопля - Владислав Калитвинцев (Йоонас Тамм, 46), Владислав Огиря, Єгор Картушов (Орест Кузик, 85), Леван Арвеладзе (Пилип Будківський, 69) - Олександр Філіппов (Дмитро Хльобас, 78).

«Зоря»: Заури Махарадзе (Нікола Василь, 78) - Віталій Вернидуб, Олександр Тимчик, Дмитро Іванисеня (Максим Луньов, 27) - Євген Чеберко, Владислав Кочергін, Владлен Юрченко, Дмитро Хомченовський, Артем Громов, Богдан Михайличенко - Владислав Кабаєв (Михайло Перович, 90).

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 19:56 5

Український вінгер відіграв 76 хвилин проти «Вест Гема»

Коментарі