Динамо – Колос. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Міжнародна інтеграція у дії: цікавим італійців, дивимося бельгійця, вчимо сенегальця

Перше коло другого етапу чемпіонату «Динамо» завершує в піднесеному настрої. Кияни залишили ні з чим суперників, що зазіхнули на другий рядок таблиці, а також вийшли до фіналу Кубку. На першоліговий колектив Олексій Михайличенко виставив експериментальний склад, і краще за всіх своїм шансом скористався Міккель Дуелунд - нечастий гість «основи» відзначився дублем.

«Колос», ясна річ, нині перебуває в абсолютно іншому стані. Серія поразок, яка стартувала на початку березня як раз з «Динамо», доросла вже до антирекордних шести матчів. При цьому, чотири рази ковалівці поступилися всуху. З іншого боку, не забуваємо, що підопічні Руслана Костишина грають в першій «шістці», що само по собі - престиж і чудові можливості. «Задоволений грати тут, це дуже великий досвід. Тут дуже сильні команди, і нам складно грати з ними на рівних, але тільки так команда буде рости», - зазначив наставник «Колоса» після, між іншим, мінімальної поразки від чемпіонів.

Повертаючись до кубкового матчу «Динамо», не можна не відзначити дебют Ібрагіма Каргбо. Бельгійський форвард непогано вийшов на заміну з «Минаєм», після гри поділившись амбітними планами: «Ставлю собі за мету забити чотири м'ячі до кінця сезону. Думаю, це було б непоганим результатом». Поки ж європеєць намагається засвітитися в Україні - доноситься інформація про увагу з Європи до українця. «Наполі» зацікавив Віктор Циганков, який, до слова, забив в обох попередніх зустрічах з «Колосом». Тим цікавіше буде спостерігати за лідером киян.

Відзначився голом Циганков і в попередньому турі УПЛ, вийшовши на заміну матчу з «Зорею» - до речі, для Віктора цей поєдинок був ювілейним, сотим у Прем'єр-лізі. Цікаво також, що той матч в Запоріжжі став дебютним у чемпіонаті, в якому «Динамо», пропустивши першим, в результаті добилося перемоги. Відзначаємо і відмінний «приціл» Віталія Буяльського, котрий забиває вже в трьох поспіль матчах. Той же, що і у Циганкова, рубіж у 100 ігор в УПЛ подолали напередодні і гравці «Колосу»: Віталій Гавриш і Кирило Петров отримали від колективу пам'ятні футболки на честь такої події.

У «Колоса» в минулому турі також був свій дебютант, але по грі Мамаду Данфа перспективи поки не райдужні, про що розповів Руслан Костишин: «Йому складно, тому що потрібно вивчити мову, хоча б англійську. Мамаду говорить тільки французькою, і це велика проблема - немає спілкування з партнерами». Що ж, прискорені язикові курси сенегальцю явно не завадять - плей-оф за Лігу Європи вже не за горами.

Артем ЦИГАНЕНКО

Орієнтовні склади:

«Динамо»: Бойко, Миколенко, Шабанов, Попов, Кендзьора, Кадірі, Шепелєв, Вербич, Буяльський, Циганков, Русин.

«Колос»: Волинець, Єфремов, Гавриш, Петров, Ємець, Богданов, Мілько, Костишин, Ільїн, Морозко, Лисенко.

22 червня, понеділок

«Динамо» - «Колос»
Київ. Стадіон НСК «Олїмпійський». 19:30
ТБ-трансляція на телеканалі «2+2»
ДИНАМО - КОЛОС. ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦіЯ МАТЧу
Арбітр: Сергій Бойко (Київська область)
Прогноз Sport.ua - 3:1
Артем Циганенко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 09 травня 2024, 02:59 0

Головний тренер Баварії розкритикував суддівство у матчі з Реалом (1:2) у Лізі чемпіонів

Коментарі