КОПОЛОВЕЦЬ: «Алієв і Мілевський були сильнішими, ніж нинішні гравці Динамо»

Відверте інтерв'ю спортивного директора «Миная» після півфіналу Кубка України з «Динамо»

Михайло Кополовець в ексклюзивному інтерв'ю Sport.ua розповів, чого не вистачило «Минаю», щоб вийти у фінал Кубка України, згадав, як забивав Шовковському, а також висловив думку, що Мілевський і Алієв були на голову сильнішими за нинішніх гравців «біло-блакитних» .

- Михайле, чи були у «Миная» шанси пройти «Динамо»?
- Шанси є завжди! Якби ми перший тайм зіграли хоча б 0:0, може, у другому таймі було б легше. «Динамо» включило швидкості і показало свою майстерність. До того ж, кияни зараз у хорошому тонусі - зіграли три матчі з «Шахтарем», «Зорею» і «Олександрією». На мій погляд, у цих матчах вони виглядали непогано.

Тому ми розуміли, що нам буде важко. І знали, що недооцінки від них не буде, тому що це вже півфінал. У киян реально потужніша та сильніша команда. Вони показали клас і рівень. І, на мій погляд, декілька наших хлопців в першому таймі перегоріли, хвилювалися. Але це нормально. У першому таймі ми десь не змогли впоратися з хвилюванням, не змогли десь більш солідно зіграти. Але знову ж таки, бігли вперед, створювали якісь моменти, били по воротах, намагалися грати в футбол. Як це виходило - це вже інше питання. Ми і по воротах били, і атакували. Звичайно, і оголювали зони, але, знову ж таки, клас є клас. Могли десь зіграти краще, але не вийшло.

- Якби «Минай» був у кращих фізичних кондиціях, могли б піднести сенсацію?
- Зрозуміло, якби були в хорошому ігровому тонусі, може, якось і краще зіграли б. Складно сказати! Ми команда Першої ліги, а грали з грандом. За рахунок чого можна грати з такими командами? Зрозуміло, в класі програєш. За рахунок характеру, потужності, колективних дій можна грати з київським «Динамо». Може, якщо такий гранд підійде до матчу проти команди з Першої ліги з недооцінкою, можна зачепитися за щось тоді. Кияни в кубковому матчі викладалися максимально, щоб хоч щось виграти в цьому році.

- У ворота «Миная» дубль оформив Міккель Дуелунд. Не чекали небезпеки від нього?
- Не те, щоб здивований. Він уже майже два роки в «Динамо». За такий час можна забити вже два голи в матчі. Якби він забив «Динамо» два, я б здивувався. А то, що він забив команді Першої ліги, що тут дивуватися? Людина в київському «Динамо» грає, за якісь якості його брали. Я за ним особливо не стежив, у нього і травма ж там була. Я тільки чув про нього, що він приїхав і далі він розчинився десь. Ну ось, може після матчу з нашою командою буде грати впевненіше.


Твіттер Динамо. Міккель Дуелунд

Я, чесно кажучи, люблю наших хлопців, наших українців, які там є. Наприклад, Буяльський, Шапаренко, Русин. З такими хлопцями я б сам виглядав не гірше, ніж Дуелунд. Коли люди в футбол грають і розуміють гру. Я дивився з боку на їхню гру. Наприклад, Вербич, Буяльський, Циганков. Видно клас цих хлопців. Навіть прийом м'яча, всі паси вперед. Про що тут говорити.

- А Піварич вам сподобався? Вперше за довгий час вийшов у старті.
- Так, дивився. Ну теж він, напевно, ще не в кращих кондиціях. Коли команда грає, всі футболісти непогано грають.

- На матчі «Минай» - «Динамо» і вболівальники були. Це було заплановано або люди самі приїхали?
- За парканом ми ж не можемо контролювати людей. На стадіон ми нікого не пускали, а там люди прийшли за стадіон. А скільки там було? Двісті осіб.

- Публіка залишилася задоволеною, що такий іменитий гість заїхав?
- Так. Подивилися на «Динамо» Київ. Звичайно, хотілося якоїсь розв'язки, інтриги! Не вийшло у нас це зробити. Якби на другий тайм перевели ці 0:0, там, може, Київ почав би нервувати. Може, серія пенальті була б, це було б цікавіше. А так пропустили швидкий гол, Київ трохи розкріпачився. «Динамо» і «Шахтар» не люблять, коли перший тайм 0: 0. Тоді починаються якісь нерви. Якби ми в другій тайм перевели інтригу, було б цікавіше. А так Київ забиває перший гол, другий. Команда розкрилася. І там уже без шансів. Хоча якісь моменти у нас були, і штанга була. Але, знову ж таки, клас є клас.

- Коли дивилися матч, свої поєдинки за «Карпати» проти «Динамо» згадували?
- Ми з Києвом завжди добре грали. На наші ігри на стадіон «Україна» по тисяч 30-40 збиралося. Зрозуміло, там були серйозні бої.

- Ви в ворота «Динамо» забивали?
- Так, забивав. Шовковський тоді в воротах грав. Там рикошетик був. Але один гол забив.

- Тоді «Карпати» були на порядок сильнішими, ніж зараз?
- Що тут порівнювати? Тоді інші футболісти були, інший рівень. Тоді «Динамо» Київ сильнішим було, ніж зараз. І все команди були сильні, і «Карпати» за Кононова в тому числі. Це був зовсім інший рівень гри, і футболісти були іншого рівня. Зараз рівень чемпіонату впав. Зараз у «Динамо» багато футболістів, які не грали б у тій команді, в якій були Алієв і Мілевський, а також, наприклад, бразильці там були сильні.

- Вважаєте, Алієв і Мілевський сильніші за нинішніх виконавців?
- Думаю що так.

- А якщо з Циганковим порівняти?
- Циганков -це на поточний момент лідер «Динамо». А тоді Алієв і Мілевський були футболістами збірної України. І яскраво, потужно вони виступали. Ви подивіться їхні ігри. Це зараз вони блогери. Послухайте, що, Мілевський - поганий футболіст? Він - шикарний футболіст! Я говорю про їхні кращі роки. Алієв - той з сорока метрів забивав! У «Локомотив» його забрали, в «Анжи» грав. А Мілевський, як він діяв у контактній боротьбі? У нього не було якоїсь швидкості. Але як він бачив поле, як він обігравав корпусом. А зараз в «Динамо» Буяльський дуже пристойний гравець, дуже виріс.

- Вербич теж поступається в класі Мілевському та Алієву?
- Він іншого плану виконавець. Вербич - хороший гравець. Я не кажу, що Київ взагалі ніякий. Я просто говорю, що те «Динамо» було сильнішим, на мій погляд. Те «Динамо» реально щось вигравало, вони з «Шахтарем» ще буцалися. Зараз же взагалі без шансів. Ще пам'ятаю, Срна з Алієвим постійно на поле влаштовували заруби, у них там між «Динамо» і «Шахтарем» реально була заруба. А зараз і «Шахтар» не найсильніший. Згадайте той «Шахтар»: Вілліан, Дуглас Коста, Фернандіньо, Мхітарян!

- В той же час, зараз у молодих українців є більше можливостей себе показати...
- Згоден. Можливості для українців є, тому що немає таких грошей, як були раніше. «Металіст» раніше який був? Чому там всіх порозпускали? Тому що впирається все в фінанси. Але наші не гірші. Для наших хлопців - це шанс. Для таких гравців, як Циганков, який може грати зараз в «Динамо», а потім поїхати, наприклад, в чемпіонат Італії.

Дмитро КОТКОВ

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 07:20 23

Головним фаворитом все ще є Джуд Беллінгем

Коментарі