Сьогодні Україна мала б зіграти перший матч на Євро проти Нідерландів

Дивимося, якою могла бути наша національна команда, якби Євро-2020 не перенесли

12 червня 2020 року на римському стадіоні «Олімпійський» матчем між збірними Італії та Туреччини повинен був стартувати головний спортивний турнір дворіччя - чемпіонат Європи з футболу. Свій стартовий поєдинок на континентальній першості наша національна команда повинна була провести двома днями пізніше, 14 червня, в Амстердамі, проти збірної Нідерландів. Однак через коронавірус Євро-2020 перенесли на цілий рік - на літо 2021-го. Пандемія на довгий час позбавила всіх нас футбольного свята. Але не позбавила можливості поміркувати (та й помріяти теж), якою би могла бути збірна України в матчі проти Нідерландів, якби поєдинок відбувся за розкладом.

Воротар: місце в основі головної команди країни стража воріт «Шахтаря» Андрія Пятова не викликає сумнівів. Досвідчений кіпер впевнено провів весь відбір на Євро, та й зараз є напевно найкращим серед українських колег по амплуа. І це при тому, що в чемпіонаті України Андрій грає не завжди бездоганно. Номером два серед наших голкіперів на Євро став би Андрій Лунін. А ось щодо третього номера можна довго дискутувати. Денис Бойко програє конкуренцію Георгію Бущану, Юрій Паньків уже віковий, може, варто звернути увагу на воротаря «Десни» Євгена Паста?

Захист: з центрбеками все просто: «гірницька» пара Кривцов - Матвієнко. На даний момент вони просто сильніші за інших, та й при здоров'ї. На відміну від, скажімо, динамівця Бурди, який все ще не відновився повністю від важкої травми. В якості найближчої заміни цього дуету можна розглядати динамівську пару Шабанов - Попов. І захисника «Гента» Ігоря Пластуна. З лівофланговим оборонцем все теж добре і зрозуміло: Віталій Миколенко. Цей хлопець повинен грати в основі. У резерві - Богдан Михайличенко з «Зорі» і Едуард Соболь з «Брюгге». А ось з протилежним флангом - біда. Шевченко на місці правого захисника використовував, як правило, Караваєва. Напевно саме Олександр зіграв би в стартовому поєдинку проти «помаранчевих». Але зараз динамівець не в найкращих кондиціях. Його шахтарський конкурент Сергій Болбат - теж. Може, варто було б спробувати на цій позиції Олександра Тимчика із «Зорі»?

Півзахист: здавалося б, в найсильнішій ланці збірної проблем з вибором бути не повинно. Але це тільки здається, адже проблем станом на зараз немає лише з опорною зоною: Степаненко вже відновився після травми, Малиновський теж живіший за всіх живих. Навряд чи заперечується і місце в основі Зінченка, який за ідеєю повинен був вийти в центр поля з ухилом на лівий фланг.

Він зараз просто сильніший за Коноплянку. А ось хто вийшов би на правому крилі півзахисту? Ярмоленко начебто ще не відновився після травми, Циганков - теж тільки почав грати. Ідеальним в режимі «тут і зараз» бачиться хавбек «Шахтаря» Марлос, який перебуває у відмінній формі. Ще на одне вакантне місце в півзахисті зараз би претендували динамівець Буяльський і вінгер «Ференцвароша» Зубков. Резерв - Коваленко з «Шахтаря».

Атака: основним форвардом нашої збірної протягом усього відбірного циклу був Яремчук. Але за кілька місяців до старту Євро (за «старим» календарем) нападник «Гента» переніс непросту операцію, і одному Богу відомо, в якому зараз Роман функціональному стані. Ще один кандидат у збірну - Бесєдін - не зіграв би в будь-якому разі через допінгову історії. Тому, з огляду на всі ці аргументи, в основі «синьо-жовтих» проти голландців мав вийти Жуніор Мораес. А ось в резерві, окрім Яремчука, хотілося б побачити Філіппова з «Десни» і Русина з «Динамо».

Остаточний варіант збірної України: Пятов - Караваєв, Кривцов, Матвієнко, Миколенко - Степаненко, Малиновський, Зінченко, Марлос, Циганков - Жуніор Мораес.

Тренер: все добре: Андрій Шевченко продовжив угоду з УАФ, так що він і вивів би своїх підопічних на гру проти «помаранчевих».

Таким міг бути стартовий склад нашої національної команди проти команди Кумана в режимі «онлайн». Ну, а остаточний варіант стартового складу збірної України на прем'єрний матч чемпіонату Європи - проти збірної Нідерландів - дізнаємося через рік. Треба дочекатися.

Валерій Василенко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 11:41 9

Антоні може бути виключений зі складу «червоних дияволів» до кінця сезону

Коментарі