Олімпік завдяки дублю Тейшейри обіграв Львів

Донецька команда перервала 10-матчеву серію без перемог

У Києві на стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського відбулася битва аутсайдерів української Прем'єр-ліги. Формально ні «Львів», ні, тим більше, «Олімпік» не убезпечили себе від вильоту. Тож протистояння очікувалося неабияким. Втім, статистика говорила про те, що в очних зустрічах ці суперники забивали не більше одного гола - дві нічиїх 1:1 і по мінімальній перемозі навряд чи налаштовували на велику кількість голів.

Команда Єгіше Мелікяна вирішила зламати цю традицію і з перших хвилин понеслася вперед. І вже до 7-ї хвилини мала дві відмінних можливості відкрити рахунок. Однак після удару головою Бопесу з трьох метрів м'яч влучив у голкіпера донеччан. А коли і Кичак не міг допомогти (Велвес втік по флангу і перекинув воротаря), м'яч із стрічки виніс захисник.

«Олімпік» урок сприйняв правильно і зумів відсунути гру від своїх воріт. Втім, чогось небезпечного підопічні Ігоря Климовського створити до перерви так і не змогли. Хіба що можна згадати сильний, але неточний удар Шахаба, та пару спроб Тейшейри. Стандарти теж успіху не принесли. Зате львів'яни отримали право на небезпечний штрафний метрів з 24-х - на жаль, постріл Бопесу влучив у «стінку». У підсумку - без забитих м'ячів, але при цьому вся центральна лінія «Олімпіка» виявилася з «гірчичниками».

Головний тренер «Олімпіка» після матчу зізнався, що в перерві вказав своїм футболістам на помилки. І другий тайм став в їхньому виконанні абсолютно іншим! Тепер уже донецька команда понеслася на ворота суперника і швидко відкрила рахунок. Атака лівим флангом завершилася переведенням через все поле. Кравченко прийняв м'яч, пройшов вперед і прострілив у центр штрафного. А там виявилося, що Бопесу і Братков «втратили» Тейшейру. Француз не розгубився і в дотик відправив м'яч у сітку потужним ударом під поперечину!

І тут же Кравченко міг подвоїти рахунок, але м'яч після його удару влучив у поперечину. Єгіше Мелікян відразу провів заміни. Але, схоже, і «свіжі» футболісти «Львова» зараз знаходяться не в кращих кондиціях - як сумно пожартував тренер, останнім часом гравці більше сплять в автобусі, ніж в ліжках. І до Києва, наприклад, команда добиралася 12 годин. Тому не дивно, що поступово ініціатива повністю перейшла до донеччан. Вони віддали м'яч, а самі перейшли на гру на контратаках.

Шанс «Львів» отримав, але Кичак потягнув небезпечний удар Нича головою. Прийшла черга тренера «Олімпіка» випускати нових футболістів. Вони додали швидкості атакам, і незабаром рахунок став 2:0. Відзначився знову Тейшейра. Оформити дубль йому вдалося розкішним ударом у дальню дев'ятку. Тепер Максиму, мабуть, доведеться вже підшукувати перукарню - нагадаємо, він пообіцяв пофарбувати волосся в рожевий колір, якщо заб'є в останніх турах 5 м'ячів.

Отже, після 202-х календарних днів і 10-ти матчів без перемог «Олімпік» виграв поєдинок чемпіонату. І стрибнув з передостаннього місця відразу на 9-е, набравши 23 очки. А «Львів» з 22-ма балами опустився на 11-й рядок. За календарем в наступному турі «Олімпіку» грати в гостях проти «Карпат», а «Львів» приймає «Маріуполь».

Чемпіонат України, 26 й тур.

«Олімпік» - «Львів» - 2:0

Тейшейра (53; 84).

Романовський (4), Цимбалюк (32), Зотько (35), Кравченко (81), Кичак (90 + 3) - Шина (24), Борзенко (56), Татарков (64), Альваро (68), Нич (88).

«Олімпік»: Кичак - Лебеденко, Зотько, Гришко, Кравченко, Цимбалюк, Політило, Романовський (Завійський, 74), Балашов (Пасіч, 62), Тейшейра (Ксьонз, 85), Шахаб (Баланюк, 74).

«Львів»: Сарнавський - Люлька (Ходаковський, 77), Братков, Гончар, Татарков, Борзенко, Альваро, Шина, Бопесу, Велвес (Приймак, 58), Яковеллі (Нич, 58).

Клим Лавренюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 02 травня 2024, 18:31 0

Еліна насолоджується приємними моментами, коли всі можуть зібратися разом

Коментарі