ЦИГАНИК: «Не виключаю, що Луческу може замінити Михайличенка в Динамо»

За словами журналіста, в списку претендентів може бути й Роман Григорчук

Український спортивний журналіст Ігор Циганик висловився з приводу ситуації у київському «Динамо»:

«Одразу хочу сказати, що Михайличенко працюватиме до кінця сезону у будь-якому разі. Немає жодних підстав говорити, що все може статися інакше. Перед тренером «Динамо» зараз стоїть головне завдання - потрапити до Ліги чемпіонів. І на даному етапі у нього є шанси туди потрапити. Був складний поєдинок проти «Шахтаря», трохи простіший з «Олександрією». Далі очікується матч із «Зорею», ключовий матч, бо після нього переможець стане фаворитом у гонці за друге місце в турнірній таблиці. Якщо команда фінішує другою, то ніяких підстав звільняти тренера, я думаю, не буде.

Адже були домовленості між Суркісом і Михайличенком перед тим, як він став головним тренером «Динамо»: він має вивести команду в єврокубки, а саме ЛЧ. Як воно буде відбуватися? Ми не знаємо, як УЄФА побудує наступні єврокубки, чи буде взагалі кваліфікація, якою буде її формула і коли вони гратимуться. Ще попередні не дограли. Тут можуть бути різні нюанси. Але у те, що Михайличенко залишить команду упродовж сезону, я не вірю. Хіба що він сам виявить бажання, але це буде зрозумілий крок.

Він прийняв команду у важкій ситуації. Багато що йому доводиться міняти по ходу. З усіх легіонерів, яких взяв Хацкевич, тільки Кендзьора і Вербич є основними футболістами. Та й то, у польського захисника можуть виникнути проблеми, коли повернеться Тимчик із «Зорі». Михайличенко був змушений будувати команду з тих футболістів, які у нього були під рукою. Він повернув з оренди Русина. Намагається реанімувати Андрієвського.

Михайличенко у складній ситуації. Але він намагається боротися. Команда має можливість виграти Кубок України. До того ж, по ходу цього турніру кияни вибили свого головного конкурента - донецький «Шахтар». І «Динамо» має всі шанси виграти Кубок. Нині клуб ділить 2-3 місце із «Зорею». Тобто, підстав у Михайличенка звільнятися поки що немає. Що очікує на нього після закінчення сезону, якщо «Динамо» не буде другим? Варіанти можуть бути різні, але на даному етапі жодних перемовин ні з яким тренером у президента «Динамо» не було.

Чи є кандидатури? Напевно, є. Називаються різні прізвища, зокрема, Сьомін. Десь в голові Суркіс тримає цей варіант, але таких кандидатур у нього багато. Але це нічого не означає. Я не виключаю, що Луческу є одним із кандидатів на посаду головного тренера «Динамо», також й Григорчук. Але на сьогодні цю посаду займає Михайличенко, і якщо він зробить свою роботу, то продовжить співпрацю з киянами. Хоча він сам може піти, але я в це не вірю».

Нагадаємо, раніше румунські ЗМІ сватали Мірчу Луческу в київське «Динамо».

Микола Степанюк Джерело: Циганик LIVE
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 07 травня 2024, 12:30 5

Українська збірна пробилася до Дивізіону 1A

Коментарі