Грошей немає, і ситуація важка. Команда Юрана не зможе зіграти в РПЛ

«Хімки», клуб з Московської області, відмовиться від підвищення в класі

Після дострокового завершення чемпіонату ФНЛ визначилися два клуби, які поповнять РПЛ на наступний сезон. Рішенням керівництва російського футболу путівки до еліти дісталися двом найкращим командам ліги - «Ротору» Олександра Хацкевича і «Хімкам» Сергія Юрана. Обидва фахівці свого часу грали за київське «Динамо».

У Волгограді почалося свято, місто щасливе поверненню нагору через 16 років. А ось у Підмосков'ї, судячи з наявної інформації, не готові заохотити спортивний подвиг свого молодого колективу. «Хімки», що вилетіли з РПЛ в 2009 році, грають в нижчих дивізіонах протягом 11 сезонів, і ця серія буде продовжена.

Чутки про те, що клуб з Московської області відмовиться від підвищення в класі, ходять не перший день. Журналіст Васілій Конов повідомив: «Поспілкувався з тими, хто в «Хімках», пройшли перші консультації по бюджету на найближчий сезон з керівництвом області та... Грошей немає, і давати їх ніхто не збирається. Причому не тільки на РПЛ. З урахуванням різкого і болючого скорочення бюджету в кінці цього сезону стоїть питання про те, чи знайдуть кошти на ФНЛ. Поки найреальніший сценарій - це ПФЛ. Час на пошук інвестора є, до дедлайну по ліцензуванню часу вагон. Якщо ситуація не зміниться, то місце в РПЛ збереже 15-я команда чемпіонату (за умови проходження ліцензування)».

Інформація про плачевну ситуацію в «Хімках» підтвердилася. Підмосковний клуб взагалі може об'єднатися з виступаючою в ПФЛ московською «Родіною», щоб не втратити професійний статус. В цьому випадку команда Сергія Юрана на 90% зможе зберегти місце в ФНЛ. Ще 10% відсотків інсайдери при таких розкладах залишають на диво - згода «Хімок» брати участь в новому сезоні РПЛ. В даний момент ведуться переговори з власником ФК «Родіна» Сергієм Ломакіним, який володіє також футбольними клубами «Пафос» (Кіпр) і «Рига» (Латвія).

Більш того, повідомлялося про можливу відмову «Хімок» від продовження виступів в поточному розіграші Кубка Росії. Команда Юрана повинна зіграти в півфіналі з переможцем пари «Шинник» - «Урал». Нескладно здогадатися, які шанси на перемогу у представника ФНЛ, який на відміну від суперників з РПЛ не матиме ігрової практики після відновлення сезону. Дійсно, простіше відмовитися від боротьби, раз грошей немає. Втім, головний тренер Сергій Юран спростовує цю інформацію: «Не знаю, хто міг сказати таку маячню. Щоб команда, у якої є всі шанси потрапити в фінал Кубка Росії, заявила, що вона зніметься? Я навіть не чув такого».

Микола Степанюк Джерело: Спорт День за Днем
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 травня 2024, 08:16 0

«Пенсіонери» в 36-му турі АПЛ вдома розгромили «Вест Гем»

Коментарі