ШЕВЧУК: «Думаю, в поточній ситуації клуби мають іти один одному назустріч»

Колишній гравець збірної України розповів про відновлення чемпіонату

Екс-захисник «Шахтаря» і збірної України В'ячеслав Шевчук поділився своїми думками про відновлення УПЛ.

- 30 травня - цілком оптимальна дата, щоб зробити рестарт чемпіонату України. Очевидно, що зволікати з відновленням УПЛ було вкрай небажано, тому що потім було б мало часу на решту дев'ять турів. Думаю, що всі футболісти професіонали, підтримували форму і зможуть швидко повернути свої кондиції.

- Двох тижнів їм для цього вистачить?
- Може, не вистачить 4-5 днів, але в цілому два тижні для відновлення форми - цілком оптимальні терміни.

- Чи зростає ризик травм після такого тривалого простою?
- Подивимося. Але в більшості своїй футболісти професіонали. Зазвичай після відпустки перший тиждень втягуючий, на другий вже більш серйозні навантаження. З такою проблемою зіткнулися всі клуби світу. У Німеччині були такі випадки, але Бундесліга вже грає. Це добре. Всі скучили за футболом і раді, що чемпіонат України відновиться 30 травня.

- Чому клубам не вдалося домовитися, щоб зіграти решту матчів в одному місті?
- Тому що не всі в однакових умовах, і я розумію позицію «Зорі» і «Олександрії», яким не вигідно грати в Києві. Але дуже добре, що у нас не приймаються рішення без урахування думки всіх клубів, важливо, щоб не було незадоволених. Клуби самі можуть між собою домовлятися і вирішувати, як і де провести решту матчів.

Думаю, «Шахтар» і «Динамо» правильно зробили, вирішивши зіграти харківський матч у Києві, враховуючи, що авіасполучення в Україні поки що не відновлено. Думаю, й інші команди теж можуть обговорювати і домовлятися, де їм зіграти зручніше. В умовах ситуації, що склалася з коронавірусом, клуби повинні поважати один одного і йти назустріч. Головне, щоб чемпіонат був дограний, тому що інакше виник би великий скандал при визначенні другого місця, тому що динамівці цілком обгрунтовано могли б протестувати, тому що був зіграний один тур другої частини чемпіонату, після котрого вони втратили друге місце, коли «Зоря» обіграла «Шахтар».

Максим Гаптар Джерело: zbirna.com
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 13:57 6

Український тренер поділився думкою щодо майбутнього двох гравців «Жирони»