Гонорари Ломаченка можуть зменшитися вчетверо

Після пандемії коронавіруса заробітки боксерів скоротяться

Нещодавно чемпіон світу в легкій вазі (до 61,2 кг) за версією IBF Теофімо Лопес розповів, що його бій з Василем Ломаченком не відбудуться. Мовляв, українець перебуває в Україні і через закриття кордонів не зможе повернутися в США для проведення бою. Однак, за інформацією джерела, основна причина - не закриття кордонів, а значне зниження гонорарів боксерів, яке послідує після пандемії коронавіруса.

Раніше повідомлялося, що за бій з Теофімо Лопесом Ломаченко може заробити рекордний гонорар в кар'єрі - 4,5 мільйона доларів. Однак зараз ринок боксу змінився і таку суму за бій Ломаченко навряд чи отримає.

Такі зміни викликані кон'юнктурою ринку. Правами на бої Василя володіє американська компанія Top Rank, яка і виплачує гонорари Ломаченку. Головним джерелом доходів Top Rank є продаж телеправ на свої боксерські шоу. Партнер Top Rank - телевізійний гігант ESPN, який завдяки якісному контенту розвиває свою стрімінгову платформу ESPN +. Контракт, підписаний в 2018 році, дозволив Top Rank генерувати більше прибутку і підвищити гонорари своїм бійцям.

Але в останні місяці ситуація змінилася. ESPN не закуповує трансляції у Top Rank, так як спортивні шоу не проводяться. Контракт телепартнера з промоутерською компанією переглядається. І це безпосередньо впливає на гонорари боксерів.

До того ж промоутерські компанії в нинішніх умовах тимчасово позбавляються ще однієї значної статті доходів. Перші свої боксерські шоу після пандемії будуть проводитися без глядачів. А продаж квитків на шоу була другою статтею доходів після продажу телеправ.

Ці причини і визначили обвал гонорарів боксерів. Про це нещодавно сказав навіть промоутер Ломаченка Боб Арум. На його думку, боксерам доведеться змиритися зі значним скороченням гонорарів.

Сергій Циба Джерело: mixsport.pro
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 29 квітня 2024, 09:59 0

Промоутери продовжують шпиняти один одного

Коментарі