Голова МОЗ: «Фанати повернуться на трибуни, коли коронавірусу не буде»

Подивитися футбол на стадіоні вболівальники зможуть не скоро

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов розповів, коли футбольні матчі будуть проходити при відкритих трибунах.

- Ми плануємо відновлення деяких спортивних змагань з 22 травня. Це можливо тільки при порожніх трибунах. Якщо говорити про футбол, то нещодавно я зустрічався з Андрієм Павелком, ми обговорили відновлення Прем'єр-ліги. Це можливо тільки при дотриманні протиепідемічних заходів - все, що необхідно для запобігання поширенню COVID-19.

- 30 травня може повернутися футбол в Україні?
- Ми дійсно розглядаємо цю дату. Зараз йде спілкування з епідеміологами на предмет безпечного проведення цих змагань. Водночас необхідно забезпечити ПЛР-тестування, оскільки це безпека наших футболістів. Крім того, потрібно забезпечити безпеку під час матчів всіх людей на стадіоні.

Ми прописуємо алгоритми. Думаю, на початку наступного тижня ми зможемо сказати: коли й за яких умов розпочнуться змагання.

- Якщо в одного з футболістів виявлять коронавірус...
- Вся команда повинна піти на самоізоляцію на 14 днів. Якщо напередодні вони грали офіційний матч, то необхідно ізолювати команду-суперника.

- Коли вболівальники повернуться на стадіони?
- Коли в Україні коронавірусу практично не буде. Якщо будуть поодинокі випадки в різних куточках країни, уболівальники зможуть повернутися на стадіони.

У цьому сезоні гратимуть при порожніх трибунах. Раніше вересня ми навіть не можемо це питання розглядати.

Читайте також: Інфекціоніст розповіла про запобіжні заходи під час рестарту УПЛ

Денис Шаховець Джерело: Футбол 1/2/3
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 22 травня 2024, 08:00 2

Чемпіонат світу в елітному дивізіоні пройде в Чехії

Коментарі