Великі гроші. Стало відомо, скільки клуби АПЛ втратять за ТВ-контрактами

Англія обговорює скорочення сезону та проведення матчів на нейтральних полях

Клубам Англійської Прем'єр-ліги сказали, що їм доведеться виплатити 340 мільйонів фунтів стерлінгів внутрішнім і міжнародним телемовникам, навіть якщо сезон відновиться за закритими дверима.

Сума може збільшитися, якщо сезон буде скорочений або якщо відновлення турніру буде скасовано. Офіційні особи клубів зустрілися в понеділок, 11 травня, щоб продовжити переговори по проекту рестарту АПЛ. Були також обговорені різні питання, в тому числі проведення матчів на нейтральних аренах.

Повернення коштів було вимушене, оскільки матчі не проходять як очікувалося, і тому що вони будуть зіграні без уболівальників, в інший час в порівнянні з раніше запланованим. Виконавчий директор Прем'єр-ліги Річард Мастерс раніше передбачав втрату не менше 1 млрд фунтів стерлінгів, якщо Прем'єр-ліга не зможе завершити сезон 2019/20.

Річард Мастерс сказав: «Сьогодні ми змогли поінформувати наші клуби про ситуацію з телекомпаніями, яка, очевидно, є конфіденційною. Що б не трапилося, для клубів буде значна втрата доходів. Це неминуче. Сьогодні ми змогли намалювати картину того, що буде відбуватися в різних сценаріях (дограти сезон, не відновлювати сезон), щоб дозволити їм отримати уявлення про те, яка у нас ситуація на початку травня».

Він визнав, що сильна колективна воля до завершення сезону залишається, але скорочення сезону обговорювалося вперше в понеділок. Два тижні тому клубам сказали, що нейтральні стадіони - це єдиний спосіб завершити сезон, тому що влада стурбована тим, що фанати збираються та порушують правила соціального дистанціювання.

Микола Степанюк Джерело: BBC
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 05 травня 2024, 07:35 0

У Лас-Вегасі пройшов чемпіонський поєдинок за участю Сауля Альвареса