БАРАНКА: «Севідов не тільки нефартовий, у нього ще й погана пам'ять»

Футбольний прокурор – про відсторонення тренера через договірні матчі

Голова комітету з етики та чесної гри УАФ Франческо Баранка поділився думкою про тренера Олександра Севідова, якого відсторонено від футболу на 5 років за договірні матчі.

- Справа «Сум» найбільша за час вашої роботи в Україні?
- Безумовно, поки це одна з найбільших наших справ. Там було багато різних матчів і учасників. Вони поставили договірні матчі на потік. Ми задоволені роботою КДК, але думаємо подати апеляцію на деякі рішення і попросити більш суворого покарання.

Читав інтерв'ю Севідова. Він справді дуже нефартова людина. Кожен раз, коли приходить в нову команду, там грають підозрілі матчі. Як же йому не щастить. Мені дуже шкода, що з ним це постійно відбувається.

- Севідов сказав в інтерв'ю: «У нас не стало менше договірних матчів, з арбітрами як працювали, так і працюють».
- Якщо йому дійсно є що сказати, то хотів би його вислухати. В іншому випадку - це просто порожні слова. Вже більше року у нас в комітеті діє правило по таких ситуаціях.

Кожен раз, коли хтось в інтерв'ю говорить такі речі, ми їм дзвонимо: «Будь ласка, розкажіть, що ви знаєте. Якщо ні, то ви можете отримати дискваліфікацію».

Так покарали Антоніо Конте. Він щось знав, розповів про це журналістам, але не повідомив у відповідні служби. Якщо містер Севідов щось знає, то нехай розповість нам. Це вже національний спорт в Україні: люди роблять заяви в пресі замість того, щоб повідомляти туди, куди дійсно потрібно.

Скажу, що у нас вже є багато анонімних повідомлень. Ментальність людей змінюється. Тому коли я прочитав інтерв'ю Севідова, то подумав, що він не тільки нефартовий. У нього також погана пам'ять. Якщо ти говориш про договірні матчі, то потрібно називати, що саме сталося.

Денис Шаховець Джерело: Трибуна
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 19 травня 2024, 20:42 10

Віктор допоміг відзначитися Савіо, який вивів жиронців уперед у поєдинку 37-го туру