Все змінюється. ФІФА розглядає можливість грати за схемою «весна–осінь»

У ФІФА пропонують революційні зміни в футбольному календарі

Віце-президент ФІФА Віктор Монтальяні розповів, що розглядається варіант проведення футбольного сезону за схемою «весна-осінь»:

«Ми вже почали замислюватися про новий футбольний календар. Коли закінчиться криза, нам потрібно прийняти негайні рішення. Існує можливість подумати про те, як реформувати футбол не тільки в Європі, але і у всьому світі, щоб поліпшити становище з точки зору дат.

І система «весна-осінь» може стати хорошою ідеєю. Це буде дискусія, особливо з конфедерациями і федераціями. У нас є така можливість, тому що чемпіонат світу 2022 року в Катарі буде зіграний в листопаді і грудні.

У Північній Америці вже грають за принципом одного сезону за календарний рік. Можливо, це рішення також може бути застосоване в Європі і Африці. Є можливість для обговорення на національному та континентальному рівні. Це не ідея, яку відразу потрібно відкинути. Такий підхід може стати хорошим рішенням з урахуванням наступних двох років і зимового чемпіонату світу 2022».

Нагадаємо, раніше через пандемію коронавірусу був перенесений Євро-2020, який тепер відбудеться влітку 2021 року. Чемпіонат світу в Катарі пройде в кінці 2022 року.

Микола Степанюк Джерело: Tuttosport
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 20:11 2

Дивіться найцікавіші моменти матчу 36-го туру АПЛ

Коментарі