Ігор СУРКІС: «Створювати телепул заради галочки немає сенсу»

Президент «Динамо» вважає, що президентом УПЛ повинен бути українець

Президент київського «Динамо» Ігор Суркіс висловив свою думку про призначені на 25 травня вибори президента УПЛ і питання створення єдиного тулепула:

«У лізі достатньо фахових людей, здатних виконувати необхідні на цьому етапі чисто технічні функції. Складати, наприклад, проект календаря і розсилати його клубам. Важливі завдання, про які я вже говорив - акумулювати думки представників клубів і приймати на їх підставі зважене рішення про терміни відновлення сезону - відносяться виключно до парафії федерації. Повинен бути українець! Більш того, українець, знайомий з реаліями нашого футболу.

Не вивчивши програми людей, з якими особисто практично не знайомий, я не можу когось підтримати. Але мушу сказати, що з повагою ставлюся до відчайдушних людей, готових сунути голову в киплячий котел. Адже обраний президент повинен прагнути до отримання підтримки не від семи клубів, тобто простої більшості, а від усіх дванадцяти. Лише з цим стартовим капіталом він зможе об'єднати наш футбол і підняти його на якісно інший рівень.

Томасу Грімму, який два роки тому оголосив головною метою створення загального телепулу, я відразу сказав, що здійснити її не вийде. Не можна відбирати у клубів те, що завжди їм належало. Телевізійні права у всіх країнах знаходяться в клубній власності, і передаються вони в розпорядження загальної структури тільки одноголосно і лише в тому випадку, якщо клуби бачать в цьому реальну вигоду. А створювати пул, щоб президент ліги поставив собі галочку, немає ніякого сенсу».

Микола Степанюк Джерело: Footclub
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 25 травня 2024, 15:31 48

Фактично, Артем уже став найкращим бомбардиром чемпіонату Іспанії 2023/24!

Коментарі