Інеса КРАВЕЦЬ: «За срібло ОІ-1992 давали призові на дві палки ковбаси»

Українська легкоатлетка - про суворий час для спорту на початку 90-х

Рекордсменка світу в потрійному стрибку Інеса Кравець розповіла про призові і нагороди за найвагоміші досягнення в своїй кар'єрі.

- Сергій Бебешко - українець, олімпійський чемпіон-1992 з гандболу в складі збірної СНД на питання, як країна нагородила його за барселонське золото, відповів: «Якщо скажу, будете сміятися»...
- Ви дійсно будете сміятися. Я була в шоці, і це м'яко сказано. Коли нас запросили на відзначення і сказали, що видають преміальні за медалі, виявилося, що за срібну медаль я змогла б купити дві палки ковбаси. А стільки пафосу було навколо... Я встала і відмовилася від цих преміальних.

- А що дали за золото Атланти?
- Тут уже все було солідно. Міністерство за золоті медалі кожному олімпійському чемпіону давало 50 тисяч доларів. Плюс автомобіль від генерального спонсора національної команди «Мазда».

- Раніше існувала довічна олімпійська стипендія за золоту медаль. Вона і зараз є?
- Так, тільки вони ж її постійно індексують в залежності від зміни курсу. Але я стабільно отримую. Близько 300 доларів щомісяця, - сказала Кравець.

У 1995 році на чемпіонаті світу з легкої атлетики в Гетеборзі Інесса Кравець полетіла на недосяжні і понині 15,50 м в потрійному стрибку. Через рік в Атланті на Олімпійських іграх вона завоювала золоту медаль для України.

Олімпійські чемпіони України

Володимир Клепач Джерело: Комсомольська правда
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 15:01 26

Марлон Гомес оформив одразу три голи в першому матчі в стартовому складі за донецький клуб

Коментарі