УЄФА заперечує отримання рекомендацій ВООЗ про припинення футболу до 2021

Повний хаос може вийти в усіх турнірах сезонів 2019/20 і 2020/21

Представник УЄФА заперечує отримання рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) про призупинення футболу до кінця 2021 року.

Раніше деякі джерела повідомили, що Всесвітня організація охорони здоров'я закликала заборонити футбол до 2022 року через пандемію коронавірусу в Європі, що означало б, що цей вид спорту був би припинений більш ніж на 21 місяць.

Так, в італійському виданні La Republicca з'явилася замітка, в якій стверджується, що УЄФА отримав повідомлення від ВООЗ з рекомендацією не поновлювати футбол до початку 2022 року, щоб уникнути другої хвилі COVID-19.

Це могло б призвести до необхідності знову переносити або навіть скасовувати вже перенесений на рік Євро-2020. Крім того, повний хаос може вийти як у внутрішніх, так і в європейських турнірах сезонів 2019/20 і 2020/21, яких очікувало б скасування без можливості відновлення.

У звіті La Repubblica цитується бразильський тижневик як джерело інформації. Журнал Сан-Паулу стверджує, що нинішні переговори про відновлення сезону в найближчі місяці будуть неможливі за рекомендацією ВООЗ.

Але представник УЄФА пояснив, що ВООЗ не просила призупинити футбол до кінця 2021 року. Тривають переговори про те, як можна відновити футбольну кампанію 2019/20, коли це буде безпечно.

Твердження привели до припущення, що УЄФА може використати поточний клубний рейтинг, щоб визначити, хто може претендувати на наступні кампанії в Лізі чемпіонів та Лізі Європи, якщо поточний сезон не зможе бути відновлений. Однак, керівний орган європейського футболу має намір працювати над завершенням сезону 2019/20 в найближчі місяці.

Микола Степанюк Джерело: The Independent
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 19 травня 2024, 02:38 110

У саудівському Ер-Ріяді пройшло велике шоу боксу

Коментарі