УСИК: «З коронавірусу роблять якусь страшну річ і лякають ним людей»

Український боксер розповів про інопланетян журналісту Дмитру Гордону

Український боксер Олександр Усик дав велике інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону, в якому розповів, як проводить час на карантині, про своє ставлення до коронавірусу, про хід тренувань та інші цікаві речі. Sport.ua пропонує найцікавіші цитати з висловлених екс-чемпіоном світу думок:

Церква та пост

Святкую Великдень в родинному колі. Оскільки зараз карантин і є обмеження, вирішили ні з ким не зустрічатися. А в церкву я і зараз ходжу. У закритому режимі, коли дуже мало людей. Я нав'язався допомагати церковнослужителям, щоб бути присутнім там.

Був пост, і я його підтримую, тому що мій бій перенесли. І я вирішив тримати пост. Спочатку я постив, але потім почав підготовку до бою і припинив пост. Тому що інакше моєму дієтологу складно підібрати харчування. А коли я дізнався, що бій переноситься, відновив пост.

Коронавірус

Це вірус, який сильніший, ніж всі інші. Коли почали говорити, що закриємо церкви через карантин, я подумав, що це повернення до Радянського Союзу, коли червонопузі закривали церкви. Я подумав: як зараз, в 21-му столітті, можна дозволити це зробити?

На цьому грунті у мене з'явилася внутрішня агресія: ні в якому разі, треба боротися за свою віру. І як говориться в Біблії, не бійтеся. Але навколо дуже багато паніки. Мені здається, має бути все обдумано, коли це робиться. А ми неслухняні: нам кажуть сидіти вдома - а ми не сидимо, говорять - запобіжні заходи, ми цього не робимо, авось пройде.

Я знаю, що вірус є. Але не треба з цього робити якусь страшну річ, щоб залякувати людей. Вони і так залякані, не розуміють, кому вірити, кого слухати. Хтось сказав: імбир або лимон щось там вбивають, і вони відразу подорожчали. Треба згуртуватися і допомагати один одному, а ми намагаємося з цього робити вигоду та заробити. Не допомагаємо один одному: ти мені чужий. Це вірус, про який самі лікарі не розуміють, що це таке.

Тренувальний процес

Я тренуюся один раз на день. У мене є дворик. Гантелі, бігові доріжки, велосипед. Можна тут і бігати навкруги. Я на зв'язку з тренером. Продовжую підтримувати свою форму. У нас є план роботи.

Це фізична підтримка, щоб бути в режимі. Коли все закінчиться, можна буде включитися в спеціальну роботу без наслідків, щоб не отримати розтягнення. Фізична робота у мене 5-6 разів на тиждень. Єдиний вихідний - неділя.

Займаюся годину-півтори. Роблю кардіо, комплексні вправи: присідання, прес, віджимання, підтягування. Це всі елементи, які я тепер роблю. Груші немає, але вона мені зараз і не потрібна. Ми будемо працювати на мішку, на груші і в спарингах, коли піде спеціальна робота по боксу.

Карантин

Ми дивимося фільми, спілкуємося з дітьми, читаємо з ними книги. Я став домогосподарем, який ходить і підкручує дверки, ручки, кути якісь. Ходжу по двору, дивлюся, перевіряю. Домашній чувак, який скрізь ходить і все це робить. В цей час на карантині чоловіки можуть справлятися і прибиратися вдома, без клірингових компаній.

Політика

Мені пропонували гроші за те, щоб я пішов у політику. Але мені не подобається брехня в політиці. Тому що сьогодні ти говориш одне, завтра - інше, післязавтра - третє. Де в цьому є ресурс правди або правильності? У чоловіка не повинні розбігатися слова з діями. Я говорю це своїм дітям, ми спілкуємося з друзями. Мені все це не подобається.

Для того, щоб йти в політику, мені потрібна велика команда, хороша і правильна. І я повинен розбиратися в тому, що я повинен зробити. Просто так прийти, натискати кнопку або когось підтримувати - ні. Я не можу робити те, що мені будуть говорити. Я так робити не хочу.

Нещодавно дивився інтерв'ю Ілларіонова, який працював в уряді Путіна. На отримані запитання він відповідає красиво і правильно. Він знає, як відповісти, тому що він знає саму суть цього.

Для того, щоб йти туди, потрібно дуже сильно бути підкованим в тому, що ти робиш, а не просто красиво текст вивчити і сказати. Потрібно бути професіоналом того, що ти робиш, а не просто йти туди, щоб перебувати там.

Зеленський

Зеленський один, у нього немає команди. Хтось скаже: ось, ти його захищаєш. Я його не захищаю, але у нього немає професійної команди, яка буде робити те, що потрібно для країни. Щоб наша країна як квітка розквітала. Тому що у нас є дуже багато ресурсів, всього-всього-всього. Але немає команди. Кожен хоче заробити, вкрасти. Це погано, він не може нічого один зробити. Навіть якщо він і хоче що-небудь зробити, то хтось інший скаже: слухай, хлопчисько, ти ось там сидиш і сиди, а у мене свої справи.

Я абсолютно не стежу за тим, що він і як говорить. Але те, що у нього великі проблеми, це видно. Чи жаль його? Жалість - це гріх. Мені його не шкода з однієї причини: він знав, куди йде. Він дорослий хлопчик, чоловік. Думаю, він припускав, що бути президентом дуже важко. І він туди йшов, у нього божевільна підтримка була, 73%.

Я не шкодую людей. Більше переживаю за тих, хто мав роботу, а зараз не може туди ходити, і у них не вистачає їжі. Ось за цих людей я більше переживаю. А у нього є гроші, він їх заробив. А той, хто щодня працював від зарплати до зарплати - це проблема. Ось цим людям треба допомагати.

Так, я із Зеленським знакомий, я з ним спілкувався. Навіть уже після того, як він став президентом. У нас діти дружать, вони ходять в одну школу, в садок ходили, вони спілкуються. Але після президентства ось прям тет-а-тет, близько, я з ним не спілкувався. На першому дзвінку бачилися, коли діти в школу йшли, там ще пару разів. Але не обговорювали якісь речі, щоб сісти просто поговорити, позадавати один одному якісь питання - такого не було.

Кіно та сцена

Мені подобається сцена. Свого часу я хотів поступати до театрального. Але так склалося, Бог мене повів іншою стежкою, я виграв чемпіонат України серед юніорів, і через рік мені довелося поступати на фізкультурний. Але акторське мистецтво мені до душі.

Зніматися в кіно? А я буду зніматися в Голлівуді, в кіно. Є намітки трохи. У мене є пару друзів з Америки, з кіно, з якими ми зустрічалися в Лос-Анджелесі, спілкувалися. І якісь отакі речі ми обговорювали.

Поки не уявляю, кого буду грати. Знову ж таки, я говорю, потрібно спочатку повчитися. Просто так сказати, що я зіграю і в мене вийде - це занадто самовпевнено. Але я впевнений в собі хлопець, і вчитися я готовий.

Суперважка вага

Мені в цій вазі дуже подобається. Це королівський дивізіон, він завжди в боксі був найкрутішим місцем, де відбувалися великі події. Ці поєдинки дуже запам'ятовуються. Візьмемо 70-ті роки, коли виступали Мухаммед Алі, Джо Фрейзер. На цих боях зросла велика кількість спортсменів, навіть не боксерів. У мене через карантин поки немає можливості в суперважкій вазі себе проявити або хоча б випробувати себе. Але карантин закінчиться, і все продовжиться.

Протягом усієї кар'єри мені симпатизує Мухаммед Алі. Не тільки через те, що він обігнав час і показував чудовий бокс. Через його позицію та його людське відношенню до людей. Я спілкуюся з американськими боксерами і тренерами, яким пощастило побувати в його таборі. Там є великі камені, де написані його суперників. Коли його запитали, що це таке, він відповів, що ці імена повинні бути увічнені, адже брили - це відображення тих людей, з якими він боксував. І великі камені повинні це пам'ятати.

Я бачив Мухаммеда Алі в 2012 році, він відкривав Олімпійські ігри в Лондоні. Коли сказали, що факел несе великий Мухаммед Алі, я випустив планшет з рук, я почав кричати, щоб привітати його. У мене навіть зараз пішли мурашки по руках. Я бачив його в 20-30 метрах від себе, і це було незабутньо. Зараз я в футболці, на якій він зображений. Коли мені повідомили, що Великий пішов, я просто ходив по Києву і думав, що пішов великий чоловік, який зробив багато хороших речей.

Наступний мій поєдинок буде, попередньо, з Дереком Чісорою. Ймовірно, в липні. Про це я розмовляв з промоутером Едді Хірном. Тому що уряд Англії скасував всі спортивні події на квітень і травень через карантин. Так що, в липні має відбутися мій бій з Дереком Чісорою.

Інопланетяни

Ні, я не мрію про зустріч з інопланетянами. Мені колись задали питання про інопланетян, і я відповів, що якби вони спустилися до нас на Землю і сказали: Саня, поїхали до нас на планету, то я б із задоволенням до них з'їздив і подивився, що у них там відбувається.

Але мені здається, коли вони до нас прилетять і на якійсь відстані подивляться: та ні, до цих шизіків не поїдемо, бо ще нас заберуть і зроблять слугами. Так що, це жарти все, мені поставили запитання - я у відповідь пожартував.

У багатьох інтерв'ю, коли мені ставлять якісь дуже серйозні питання і чекають на них серйозні відповіді, я можу відповісти з іронією, жартом. Мені здається, що це має місце бути, чому ні, це живе спілкування. А що, просто сидіти серйозним і говорити: ось я такий серйозний боксер. Я люблю жартувати і часто це роблю. Можу легко посміятися над собою, я не зашторений, я до цього ставлюся дуже добре.

Микола Степанюк Джерело: Гордон
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 01 травня 2024, 18:50 1

Які передчуття і мрії перед Олімпіадою

Коментарі