ЗЕЛЕНСЬКИЙ: «Після Великодня ми можемо отримати страшну статистику»

На коронавірус можуть захворіти від 2% до 10% від усього населення України

Президент України Володимир Зеленський заявив, що після Великодня Україна може отримати страшну статистику, а на коронавірус можуть захворіти від 2% до 10% від усього населення країни. В ефірі «Свободи слова» Савіка Шустера президент сказав:

«Зараз ми ситуацію непогано контролюємо, у нас дуже непогані цифри. У нас поки немає навіть першої хвилі захворювання, ми стримуємо ситуацію. Але у нас може бути після Пасхи страшна статистика - від 2 до 10 відсотків хворих від усього українського населення. Причому 2% - це ще більш-менш, а якщо буде 10% - дуже складна ситуація.

Люди, які не самоізолюються і підуть до церкви, знаєте, що зроблять? Вони поставлять перед вибором медиків, як це було в Італії. Якщо буде від 2 до 10 відсотків хворих - медики будуть вирішувати, кому жити далі. Цього можна уникнути, якщо люди будуть дотримуватися умов карантину. Ніхто не заварює двері в будинку, ніхто нікого не б'є, не заганяє додому силою.

24 квітня з урядом ми вийдемо з комунікацією. Люди зрозуміють, які заходи карантину будуть пом'якшені. Тому що частково людей потрібно буде відпускати на роботу. Галузі, які для нас дуже важливі, частково будуть відкриватися. Може бути пом'якшення в травні по транспорту. Такі послаблення розпочнуться, якщо не буде великої хвилі.

Великдень - дуже важливе свято. Але зараз в світі інший формат виживання. У нас немає іншого кроку - ми повинні зустрічати Великдень вдома. Тому люди повинні знати: свята святами, але будемо святкувати в наступному році. Всі разом підемо до церкви. А сьогодні всім терпіння і хоча б раз відреагувати не серцем, а розумом».

Станом на 09:00 17 квітня в Україні зафіксовано 4662 випадки зараження на COVID-19, з них 125 летальних, а 246 пацієнтів одужали. За минулу добу виявлено 501 випадок захворювання на коронавірус.

Микола Степанюк Джерело: YouTube
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 22:23 1

Команда Михайленка потрапила до групи з Нідерландами, Словенією, Казахстаном

Хокей | 04 травня 2024, 09:00 7
Коментарі