Зеленський призначив президентські стипендії спортсменам та тренерам

Володимир Зеленський підписав указ про призначення президентських стипендій

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про призначення президентських стипендій видатним спортсменам та їх тренерам, а також перспективним юніорам. Відповідний указ опублікований на сайті Офісу президента України.

За перші місця на чемпіонатах світу спортсмени (Беленюк, Харлан, Білодід) отримають стипендію в розмірі 13 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. Їх тренери отримають по 6,5 прожиткових мінімумів.

За другі місця на чемпіонатах світу спортсмени (Абраменко, Бех-Романчук, Герей, Магучіх, Нікішин, Рейзлін, Романчук, Свічкар) отримають стипендію в розмірі 12 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. Їх тренери отримають по 4,8 прожиткових мінімуми.

За треті місця на чемпіонатах світу спортсмени отримають стипендію в розмірі 11 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. Їх тренери отримають по 4,5 прожиткових мінімуми.

За перше місце на чемпіонатах Європи спортсмени отримають стипендію в розмірі 9 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, за друге - 8, за третє - 7. Також стипендії отримають їх тренери.

Крім того, Зеленський призначив стипендії молодим і перспективним спортсменам, а також їхнім тренерам за призові місця на чемпіонатах світу та Європи. Серед них - біатлоністка Катерина Бех, тенісистка Дарина Снігур та гімнаст Назар Чепурний.

Повний список спортсменів, які отримають стипендії, можна подивитися тут.

Прожитковий мінімум в Україні з січня 2020 року становить 2027 гривень. Відзначимо, що раніше Верховна Рада України скоротила фінансування спорту на 2,3 мільярда гривень.

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 26 травня 2024, 07:17 2

«Реал» зіграв унічию з «Бетісом»