Три тижні божевілля. УЄФА придумав несподіваний план, як дограти єврокубки

Боси футболу мають намір відновити Лігу чемпіонів та Лігу Європи

УЄФА розглядає можливість завершення змагань Ліги чемпіонів та Ліги Європи поточного сезону в режимі тритижневого блоку протягом серпня.

Це одна з ідей, що розглядається керівним органом футболу на континенті, який відчайдушно шукає рішення в умовах пандемії коронавіруса, що призвела до зупинки професійного футболу. УЄФА стикається з безліччю проблем у своїй спробі завершити Лігу чемпіонів і Лігу Європи.

Щоб ідея матчів в серпні стала реальною, Прем'єр-ліга та інші ліги по всьому континенту повинні бути запущені до середини червня. Командам, що залишилися в єврокубках, доведеться провести в ігровому ритмі ще до трьох тижнів в розпал літа.

Відповідно до джерел, близьких до клубів, нинішнє бачення календаря, який буде просувати УЄФА, наступне:

І чим раніше, тим краще. Так, німецька Бундесліга планує відновити гру вже в травні. Решта ліг більше думають про червень із фінішем в середині-кінці липня. Всі матчі, зрозуміло, будуть проходити без глядачів.

Згідно з переговорами, які ведуться, якщо залишиться мало часу, то чвертьфінали, півфінали та фінал можуть бути зіграні за два тижні, з одного матчу, без глядачів і на нейтральній арені. Проте, джерела в УЄФА повідомляють, що пріоритетом серед можливих сценаріїв залишається захист здоров'я вболівальників і футболістів.

Виходить, у гравців буде близько трьох тижнів відпустки. Національні ліги і УЄФА сподіваються обговорити цей план порятунку календаря поточного сезону на майбутній відеоконференції, яку вони планують провести найближчим часом.

Нагадаємо, Ліга чемпіонів і Ліга Європи були призупинені на невизначений термін, в той час як криза COVID-19 продовжує сіяти хаос по всій Європі.

Микола Степанюк Джерело: Daily Express
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 03 травня 2024, 01:01 2

Аріна Соболенко у трьох сетах здолала Єлену Рибакіну на змаганнях WTA 1000 в Іспанії

Коментарі