СТАХОВСЬКИЙ: «Керівництво Росії не понесе відповідальності за збитий Боїнг»

Український тенісист не вірить, що в результаті судового процесу винні будуть покарані

Український тенісист Сергій Стаховський висловив свою думку про потенційні результати судового процесу у справі про збитий в Донецькій області Boeing 777.

«Там нічого судити, там вже і так все зрозуміло. Я пам'ятаю цей момент тільки тому, що в 2014 році у мене був дуже важкий емоційний стан: конфлікт, Росія, російська мова.. Мені було важко все це пережити, мене ковбасило. Я не виходив з твіттера, фейсбука, постійно дивився, де і що відбувається.

Момент збиття літака я пам'ятаю чітко, тому що в той час я був у США, де згодом виграв челленджер в Лексінгтоні. Пам'ятаю, що як тільки все трапилося, всі ресурси «ДНР» почали писати, що ми збили ще один літак ЗСУ, збили літак з десантниками. А потім це все віддаляється, з'являється, що це все збили укри.

Але візьмемо просто: ти вмієш грати в теніс? Якщо я тобі дам ракетку, ти підеш і обіграєш Федерера? Ти розумієш, що таке «Бук»? Ти навіть приблизно не тямиш. У Будапешті масаж мені робить колишній військовий із Закарпаття, який раніше працював на ракетній установці, на ППО. І він мені пояснює: «Щоб «Бук» влучив з 10 кілометрів в ціль, потрібна команда, яка мінімум 10 разів з нього стріляла і розуміла, як це відбувається». Це військові, а не сепаратисти, бо ми ППО ніколи так не використовували. А військових там немає, тому що вони всі звільнені заднім числом.

Звичайно, керівництво Росії не понесе за це ніякої відповідальності, тому що всі військові, які були на території України, були заднім число звільнені, відраховані. А ті люди, яких вони офіційно позначили як обвинувачених, ніколи не покинуть територію Росії в живому вигляді», - сказав Стаховський.

Нагадаємо, міжнародне розслідування встановило, що літак компанії «Malaysia Airlines», який 17 липня 2014 року впав неподалік від Тореза Донецької області, був збитий зенітним ракетним комплексом «Бук» російського виробництва. Влада Австралії та Нідерландів офіційно звинуватили Росію в катастрофі літака.

Раніше Стаховський розповів, яку пенсію отримуватиме від ATP.

Володимир Клепач Джерело: Банкір, що біжить
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 15:01 30

Марлон Гомес оформив одразу три голи в першому матчі в стартовому складі за донецький клуб

Коментарі