У литовському Каунасі демонтують баскетбольні кільця через карантин

Жителі порушують карантин і проводять зустрічі на баскетбольних майданчиках

Муніципалітет литовського міста Каунаса вирішив демонтувати баскетбольні кільця на відкритих майданчиках в рамках кампанії «Будь розумним - залишайся вдома».

«Мета - нагадати фанатам оранжевого м'яча про необхідність дотримуватися карантинні обмеження і уникати спілкування в реальному часі», - йдеться в заяві муніципалітету.

Жителі, співробітники поліції та громадського порядку фіксують дружні зустрічі на баскетбольних майданчиках. Оскільки попередження чиновників не допомогли, було вирішено тимчасово зняти баскетбольні кільця.

«Баскетбол у нас в крові, і ми не посміли б зупинити його, якщо б це не було так необхідно. Живучи спортом, багато хто любить демонструвати свої навички на баскетбольному майданчику. Однак під час пандемії ми не можемо собі цього дозволити. Баскетбол - це контактний вид спорту, тому гравці ризикують не тільки своїм здоров'ям, але і здоров'ям друзів і членів сім'ї », - сказав заступник мера міста Мантас Юргутіс.

Планується демонтувати понад 200 баскетбольних кілець. Правила карантину в Литві забороняють зібрання людей будь-якого типу, всі змагання в приміщенні і на відкритому повітрі, спортивні тренування. За рішенням литовського уряду, карантин для поширення коронавіруса був продовжений до 27 квітня.

Микола Степанюк Джерело: Delfi.lt
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 05 травня 2024, 07:35 0

У Лас-Вегасі пройшов чемпіонський поєдинок за участю Сауля Альвареса

Коментарі