Нері КАСТІЛЬО: «Луческу навіть не дозволив мені поїхати на похорон батьків»

Екс-легіонер «Шахтаря» розкрив шокуючі подробиці свого перебування в клубі

Колишній мексиканський футболіст Нері Кастільо, який з 2007 по 2011 рік був на контракті в «Шахтарі», розповів, чому він не хотів переїжджати в Україну, і що сталося між ним і тодішнім наставником «гірників» Мірчею Луческу.

«У той час мене не хвилювали гроші, я говорю від душі і правду, як завжди. Президент «Шахтаря» Рінат Ахметов дав мені чистий аркуш, щоб я вписав туди бажану суму. Таким було його бажання забрати мене в свою команду».

«Я повернувся з Кубка Америки в Грецію, щоб поїхати на Санторіні з моєї вагітною дружиною. У мене було кілька днів вихідних, які надав мені клуб через участь в Кубку Америки, в той час як весь «Олімпіакос» вже почав передсезонну підготовку. Я прибув в аеропорт Греції, де представник українського клубу чекав на мене. Він почав говорити зі мною про гроші і про те, що «Шахтар» вже домовився з «Олімпіакосом», а тому залишилося тепер тільки узгодити питання зі мною. Я сказав: «Відпусти мене, друг, я їду у відпустку і не хочу залишати «Олімпіакос».

«Я відбув на Санторіні, оселився в готелі, але через деякий час мені подзвонили і сказали, що менеджер «Шахтаря» хоче терміново переговорити зі мною. Він прилетів на Санторіні на приватному літаку! Він знову повторив мені, що з «Олімпіакосом» питання вирішене, а тому залишається тільки домовитися з особистого контракту. «Я не покину «Олімпіакос» - повторив я. - «Це команда, яку я люблю, де я ключовий гравець, і, до того ж, моя дружина зараз чекає на дитину».

«Після цього мені подзвонив Петрос Коккаліс (тодішній віце-президент «Олімпіакоса» - прим.) і сказав, що в найближчі три дні я повинен прибути в офіс для завершення трансферу в «Шахтар». У той час Лемоніс (технічний директор «Олімпіакоса» - прим.) та Івич (спортивний директор «Олімпіакоса» - прим.) працювали в клубі, але я їм обом не подобався. У підсумку я прибув в офіс і відчув неймовірний тиск».

«Олімпіакос» ніколи раніше не заробляв стільки грошей від продажу гравця. І вони безумовно хотіли продати мене. Я був змушений підписати контракт з «Шахтарем». Тільки я, Коккаліс, Івич та мій батько знаємо, який тиск на мене чинили. Вони навіть хотіли вилучити пункт з контракту про відсоток, який я отримаю в разі, якщо відбудеться мій трансфер з «Олімпіакоса».

«Мій батько сказав їм: «Це нестерпно. Я робив все для майбутнього свого сина». Але я навіть не хотів розглядати пропозицію, я все одно не хотів йти. У підсумку в «Олімпіакосі» сказали мені, що якщо я не піду, то найближчі півроку все одно грати не буду. Також мені сказали, що Лемоніс не хоче бачити мене в клубі».

«Я поїхав з чорним серцем. Я прибув в Україну, де навіть спочатку психологічно відчував себе незатишно. Але з часом все ставало тільки гірше. Спершу мені не подобався холод, але потім мої мати і батько померли в один рік, а у мене стався конфлікт з тренером Мірчею Луческу, який навіть не дозволив мені поїхати на похорон. Я приїжджав кожен день в «Шахтар» на тренування, і думав, як би повернутися в «Олімпіакос». Моя помилка полягала в тому, що якби я не грав добре, то зміг би повернутися швидше».

«8 січня 2009 року померла моя мама. У нас була перерва в чемпіонаті. Пам'ятаю, як мій батько подзвонив мені і сказав, що мама впала в кому. Я тоді був в Греції, це було 29 грудня. Я збирався відлетіти в Уругвай, але вже 7 січня я повинен був бути на базі «Шахтаря». Я подзвонив Луческу і сказав: «Моя мама помирає, дозвольте мені довше залишитися в Уругваї». Але він відмовив. Батько сказав: «Відлітай, нічого не змінюється, вона в комі». Я полетів до Греції, щоб упакувати валізи і повернутися в Україну. Стомлений багатьма перельотами, я взяв квиток на поїзд, коли подзвонив мій телефон. На трубці був батько, який повідомив, що мама померла».

«Я приїхав до тренера і попросив у нього дозволу полетіти в Уругвай на похорон. Він не дозволив це мені. Це речі, які люди не знають. Я не бачив, як померла моя мама. Я навіть не побував на її похороні. Як грати в такій команді, тим більше, що з самого початку я не хотів бути там. Мій батько помер в той же рік», - розповів Нері Кастільо.

Нагадаємо, нещодавно Мірча Луческу, згадуючи про Нері Кастільо, заявив, що цей гравець дозволяв собі неетичну поведінку по відношенню до решти. Румунський коуч заявив буквально наступне: «Одного разу я привів Нері Кастільо на прес-конференцію і у нього вистачило нахабства класти ноги на стіл під час того, як я розмовляв. Такі гравці не мають права виходити на поле за «Шахтар». Я виніс вердикт Нері, і команда мене підтримала». Що правда, залишається невідомим, трапилася ця ситуація до розладу між гравцем і тренером, про який нині розповів Кастільо, або вже після.

«Шахтар» заплатив за Кастільо 20 мільйонів євро, що до переходу Бернарда було рекордною сумою для українського клубу. За повідомленнями в пресі, мексиканець отримав 5 мільйонів євро з цієї суми, як відсоток від суми угоди, обумовлений в його контракті з «Олімпіакосом».

Нері Кастільо завершив кар'єру в 2014 році. Останнім його клубом був іспанський «Райо Вальєкано». Нині мексиканцю 35 років, і відомо, що він тримає рибальський магазинчик в Греції, будучи затятим любителем риболовлі.

Олексій Сливченко Джерело: ESPN
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 20 травня 2024, 10:00 2

Чемпіонат світу в елітному дивізіоні пройде в Чехії

Коментарі