Василь КАРДАШ: «Лобановський бачив те, що інші не помічали»

Екс-гравець «Динамо» – про легендарного тренера

Колишній півзахисник київського «Динамо» і національної збірної України Василь Кардаш розповів, яким йому запам'ятався легендарний український тренер Валерій Лобановський.

- Складний був період - поразки від «Рапіда» та «Ксамакса» в єврокубках, виліт від вінницької «Ниви» в кубку…
- Коли результату нема - дуже важко психологічно. Кожен відчуває свою вину, втрачається впевненість, напевно, нашим порятунком став прихід Лобановського.

- Коли вперше заговорили про повернення Валерія Васильовича?
- Весь час ці чутки були. Ми знали, що якісь розмови ведуться. Але коли вже на тренуванні в якості спостерігача з'явився Анатолій Пузач, ми почали розуміти, що цього разу є такий шанс. Анатолій Кирилович сам у процесі не брав участі, але спостерігав зі сторони. Я особисто це сприйняв так, що тепер і Валерій Васильович повернеться.

- Але спершу Лобановський значних змін не зробив?
- Зовсім ні. Він сказав: «Будемо працювати». Попередив, що очікується важка робота. Сказав, що вірить у нас. Валерій Васильович - це людина, яка все відчувала до найменших дрібниць. Бувало, що викликав: «Що в тебе, як родина, як батьки? Бо я помічаю, що щось не те. Ти трішки втратив концентрацію на футболі». І він завжди був правим: він бачив те, що інші не бачили. В цьому Лобановський був феноменом.

Раніше Кардаш розповів, чому покинув «Карпати».

Денис Шаховець Джерело: ФК Динамо Київ
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 01:30 1

Гаррі наздогнав Мбаппе (в обох – по 8), але француз ще має грати з «Боруссією Д»