Світло в кінці тунелю: вчені знайшли «ахіллесову п'яту» коронавірусу

У людства з'явилася надія на швидку розробку ефективної вакцини

Американські вчені заявили про знайдену уразливість в структурі коронавірусу COVID-19, який паралізував звичне життя більшої частини планети. Про це повідомляє The San Diego Union-Tribune.

Знайдену вразливість дослідники називають ніяк інакше, як «потенційною ахіллесовою п'ятою» вірусу, тому як саме при ефективному використанні цього аспекту, як очікується, можна буде навчитися боротися не тільки з COVID-19, але й з іншими коронавірусами, які можуть докучати людству в майбутньому.

Вчені досліджували зразок антитіла, яке було взято у перехворівшого на ГРВІ пацієнта кілька років тому, а потім виявили його в пробі, взятій у пацієнта, що перехворів на атипову пневмонію. Подібна вразливість була згодом виявлена ​​дослідниками і в зразках з COVID-19.

Тепер дослідники шукають добровольців, що успішно подолали захворювання на коронавірус COVID-19, щоб взяти у них зразки крові і досліджувати антитіла, яких, за даними медиків, нині існує п'ять основних типів. Втім, відзначають вчені, існує ряд варіацій, а тому ефективне дослідження дозволить в майбутньому виробити ключовий аспект у протидії коронавірусу і наблизити людство до розробки ефективної вакцини.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україні вдається стримувати поширення коронавірусу. У нашій країні число інфікованих збільшується не настільки швидко, як це було в Італії та Іспанії.

Олексій Сливченко Джерело
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 19 травня 2024, 15:05 11

Команда Коваля ризикує опинитись у неприємному становищі перед останнім туром

Коментарі