ГАЗЗАЄВ: «Порушив карантин та заразив інших? На 5–7 років до в'язниці!»

Екс-наставник київського «Динамо» бере участь в розробці законів для росіян

Екс-наставник київського «Динамо» Валерій Газзаєв, депутат держдуми РФ, розповів про майбутні поправки в російське законодавство, які торкнуться тих, хто не сидить вдома, перебуваючи на карантині:

«На раді Думи одноголосно підтримали відповідні поправки до Адміністративного та Кримінального кодексу. Умисне порушення карантину буде прирівнюватися до кримінального злочину, якщо призвело до зараження і смерті двох або більше людей.

Людина, яка знає, що інфікована коронавірусом, повинна до повного одужання перебувати або в лікарні, або вдома (якщо це погоджено з лікарями, коли хвороба проходить у легкій формі). Якщо ж хворий порушив карантин і заразив інших людей, це спричинить кримінальну відповідальність від п'яти до семи років. Ті, хто не буде дотримуватися режиму самоізоляції, будуть оштрафовані на суму від 300 тисяч до 2 мільйонів рублів. Але адміністративне рішення піде в тому випадку, якщо немає жертв. В іншому випадку відповідальність буде кримінальною.

Звичайно, і я, і колеги підтримали такі поправки. У всьому світі приймаються суворі заходи, щоб подолати пандемію. На даний момент в Москві більше 120 тисяч людей перебувають під наглядом. В основному це ті, хто приїхав з-за кордону, або ті, хто з ними контактував».

Микола Степанов Джерело: Спорт-Експрес
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 жовтня 2024, 15:01 1

6 жовтня лондонський клуб зіграє проти лісників у 7-му турі АПЛ

Коментарі