Мейвезер мав повернутися в ринг, але у нього померли дві близькі людини

У 2020 році американець точно не повернеться

Флойд - важлива особистість в сучасному боксі. Можливо, головна або одна з найважливіших. Він йшов з боксу тричі, і після третього разу очікувано повинен був повернутися. Але в життя кожної людини вриваються обставини, яких ніяк не позбутися. І мова зараз не про віруси.

Що трапилося?

Все йшло за планом: Мейвезер-молодший оголосив про повернення в ринг і співпрацю з президентом UFC Дейна Вайтом. А потім ще й про те, що проведе два поєдинки: проти боксера і бійця ММА. Серед основних кандидатів: Макгрегор, Нурмагомедов, Пакьяо.

Але 11 березня сталося горе: Джозі Харріс - мати трьох дітей Флойда - була знайдена мертвою на території свого будинку в Америці. 40-річну жінку було знайдено в її машині. Причина смерті не називалася, але поліція відразу ж припустила, що це не вбивство.

Мейвезер прожив з Джозі п'ятнадцять років, а в 2010 був засуджений на два місяці в'язниці за побиття Харріс на очах у дітей. Схоже, за десять років вони прийшли до якогось підсумку і консенсусу, враховуючи, що Флойд ще кілька днів після цього в соціальних мережах викладав загальні фотографії з Джозі та дітьми зі зворушливими підписами.

Через тиждень трапляється наступна біда - вмирає дядько Флойда Роджер Мейвезер. Саме він створив того Мейвезера, якого ми пам'ятаємо. Саме Роджер, завершивши солідну боксерську кар'єру, почав тренувати племінника, який на довгі роки захопив перше місце в pound-for-pound. Так, Роджера практично не відзначали, як тренера, а найкращим найчастіше визнавали того ж Фредді Роуча, але без нього навряд чи ми побачили б того самого Флойда.

Роджер, названий на честь символу піратів «Веселого Роджера», довгий час страждав від цукрового діабету, але тренував племінника, поки міг ходити і говорити. А почав, ще будучи професійним спортсменом, коли привів Флойда до перших перемог на любительському рингу. Ще боксуючи, Мейвезер розумів, що буде тренувати і вкладався в племінника по повній.

Довгий час саме він створював того самого Флойда. Час від часу Мейвезер мирився з батьком і починав з ним тренуватися, але, зазвичай це тривало не дуже довго. Флойд-старший і Флойд-молодший часто швидко спалахували в суперечках, доходило до розбірок і бійок, і тоді на допомогу приходив Роджер:

«Мій головний тренер - Роджер. Він зробив з мене великого боксера. Він мало говорить, але багато робить. Роджер був чемпіоном світу. Він носив золотий пояс. Він найрозумніший у нашій родині», - говорив Флойд.

Але, незважаючи на це все, давні проблеми зі здоров'ям і бокс, в якому він не був настільки ж вишуканим, як племінник, дали своє. Рождер став згасати на очах. У нього почалися проблеми навіть з тим, щоб упізнавати рідню:

«У мого дядька, Роджера Мейвезера, серйозні проблеми з пам'яттю через бокс. Йому всього 55 років, але здається, що він 80-річний старий. Я щиро люблю його, але дуже погано, що він вже не пам'ятає, хто я такий. Якось раз він не прийшов до зали, тому що загубився. Він просто вийшов з дому і блукав вулицями тривалий час», - розповідав Флойд.

Боксер казав, що його дядько час від часу буянить, а його голова не дає йому спокою. З 2013-го Роджер був в команді Флойда лише як радник, а 17 березня 2020 помер.

Тепер Флойд не повернеться?

У 2020 році - точно ні. Найважливіше - дві втрати не просто за один рік, а, по суті, за один тиждень. Близька людина і дядько, який був, мабуть, навіть ближчим, ніж батько. Таке важко витримати навіть такій залізній людині, як Флойд.

Крім цього, не варто відкидати і момент з коронавірусом, через який перенесені всі важливі поєдинки. Тренування Мейвезера - це шоу. Він любить, коли навколо нього багато людей, коли на те, як він працює на мішку, дивляться хоча б людей двадцять. Флойд вже оголосив, що цього року в ринзі не з'явиться.

Можливо, в наступному? Занадто багато всього відбувається за короткий період часу, щоб загадувати так далеко. У 2021 Мейвезеру буде 44 роки. З одного боку, з огляду на форму Флойда і боксерський рівень Нурмагомедова, навіть у такому віці можна битися і перемагати. З іншого, повертаємося до того, що ще три місяці тому ніхто і уявити не міг, що велика частина планети буде закрита через пандемію.

У якій би формі не перебував Флойд, йому потрібно повернутися в зал і попрацювати. У 44 набрати форму, схожу на колишню, складніше, ніж в двадцять або тридцять. Тому і часу на підготовку потрібно більше і ймовірність травми вище. Особливо, з огляду на травматичність рук американця.

Зараз вкрай важливо, як і коли вирішиться ситуація з вірусом і до яких наслідків це призведе. Можливо, через рік таке грошове шоу буде просто недоцільним і нерентабельним. А відповідно, і повертатися не буде сенсу, адже спортивної складової бій з Хабібом не несе. Тим більше, за правилами росіянина, за якими одинадцять раундів вони б'ються за правилами боксу і один - за правилами змішаних єдиноборств.

І так більше шоу, ніж спорт, а в цьому випадку залишиться лише вийти на майданчику WWE і бити один одного стільцями.

Флойд все ще може повернутися через рік, і на той час усі можуть знову цим заінтригуватися, але тільки чи потрібно це самому Мейвезеру? Можливо, пора зупинитися?

Лев КРАВЦІВ

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 15:12 7

Український воротар пропустив два голи у півфінальному матчі ЛЧ