Олімпійська чемпіонка Хоркіна про Ігри: «Не потрібно було ображати Росію»

Росія ризикувала брати участь без прапора і гімну

Дворазова Олімпійська чемпіонка і нинішній депутат Держдуми Росії Світлана Хоркіна вважає, що Олімпіаду перенесли через те, що раніше хтось нібито образив Росію.

Країна через масштабну систему допінгу ризикувала брати участь в Олімпіаді тільки під нейтральним прапором і без гімну.

- Виходячи з того, що життя у кожного з нас одне - це рішення правильне. Фінансові або моральні втрати, які можемо ми з вами понести через скасування Олімпійських ігор не варті того, щоб ризикувати здоров'ям величезної кількості людей. І цією ситуацією ми повинні скористатися собі на благо і відпрацювати добре в Спортивному арбітражному суді, з різними міжнародними федераціями, щоб до наступного року вирішити всі свої питання.

- Тобто, на ваш погляд, скасування Олімпіади - це найправильніший варіант?

- При розумінні всієї ситуації, а вона несподівана для всіх, іншого рішення я не бачу. Хоча хтось прийшов до піку своєї форми в цьому році, і як би жорстко я зараз не сказала, але в цьому немає нічого страшного. Значить, підготуємося в 2021 році. І на мій погляд, це все сталося, тому що не можна було ображати Росію, в тому числі і наших спортсменів. Адже не дарма в нашому гімні співається, що нашу землю зберігає Бог. Зараз розноситься така серйозна і смертельна гидота по всьому світу, але не треба було влаштовувати ці політичні пересмикування. І на мій погляд, це якесь Боже покарання. А Росія як і раніше готова всім допомагати, тому що розуміємо, що немає нічого сильнішого, ніж всім разом боротися за все хороше: дружбу, дітей, хорошу економіку.

Іван Зінченко Джерело: Спорт-Експрес
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 квітня 2024, 12:00 8

26–29 квітня відбулися матчі 33-го туру чемпіонату Іспанії 2023/24

Коментарі