Сергій СИДОРЧУК: «Можливо, варто дограти залишок сезону в скороченій формі»

Капітан «Динамо» поміркував про те, як завершити чемпіонат України

Півзахисник «Динамо» Сергій Сидорчук поділився своєю думкою щодо того, чи потрібно догравати поточний чемпіонат України.

«Думаю, що чемпіонат України точно потрібно догравати, з огляду на те, в який момент він був зупинений. Інша справа, в якому форматі і в які терміни. Можливо, потрібно провести залишок першості в скороченій формі. Може бути, має сенс провести лише третє коло, а четверте не проводити.

Але завершувати чемпіонат в його поточній точці точно не можна. І я поясню, чому. Справа тут зовсім не в тому, що «Динамо» зараз посідає третє місце. Рішення про дострокове завершення чемпіонату якщо і потрібно було приймати, то після першого етапу першості, коли всі команди знаходилися в рівних умовах, коли вони провели два повних кола, зігравши по два рази один з одним (вдома і в гостях) - в цій точці був проведено фактично повноцінний чемпіонат.

При цьому вже в той час матчі в Європі стали на потоці проводитися без глядачів. Можливо, вже тоді потрібно було задуматися і приймати рішення про завершення чемпіонату України. Це було логічним і, головне, справедливим по відношенню до всіх команд рішенням.

Але таке рішення прийнято не було. А приймати його зараз, коли був зіграний перший тур другого етапу, вважаю, неправильно. Необхідна формула догравання першості. Хоча, звичайно, я розумію, що в ситуації, що склалася, коли щодо найближчого майбутнього взагалі немає ясності, незрозуміло, якою саме має бути формула. Але ж для цього у нас і існують футбольні організації, які відповідають за проведення змагань і повинні вирішувати завдання подібного роду», - сказав Сидорчук.

Під час карантину Сергій Сидорчук підтримує форму разом з Микитою Бурдою.

Максим Гаптар Джерело: Динамо Київ від Шурика
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 травня 2024, 16:46 215

Команда Юрія Максимова перемогла вперше за останні п'ять матчів

Коментарі