В'ячеслав КРАВЦОВ: «Коронавірус? Японці зараз схожі на камікадзе»

Український баскетболіст розповів про ситуацію в країні

Незважаючи на пандемію коронавірусу, Японія відновила свій баскетбольний чемпіонат. Втім, після одного туру він знову був призупинений.

Про ситуацію в країні розповів український баскетболіст В'ячеслав Кравцов, який виступає за команду «Неофенікс».

Про ситуацію в Японії: «Тут ситуація неоднозначна, адже тестів до сих пір не вистачає, тому реальної кількості заражених людей не знає ніхто. Більш того, японці не зацікавлені в оприлюдненні великих цифр, адже у них в цьому році повинна бути Олімпіада - вони не хочуть занадто лякати світ. У нас, в невеликому містечку, на станціях в годину пік людей менше стало, в Токіо люди ще більше намагаються сидіти вдома».

«Зараз вони більше схожі на камікадзе. Холоднокровні, як камікадзе. Ритм життя високий і вони летять вперед. У кафе, розважальних центрах є скупчення людей, їх мало що бентежить. Ще є спеціальні працівники, які на вході в будь-який магазин або заклад дають антисептики, допомагають обробити руки, протирають дверні ручки, поручні».

Про чемпіонат з баскетболу: «Експеримент з відновленням чемпіонату теж не зовсім вдався. У минулі вихідні ми зіграли тур, а у вівторок нам сказали, що знову чемпіонат йде на карантин до 4 квітня. Хоча динаміка захворювань сповільнилася, але нові випадки фіксують. У кількох гравців в інших командах зафіксували підвищення температури, також і у деяких суддів - за ними спостерігають. Ось і було прийнято рішення знову взяти паузу».

«Грати нам ще багато - 22 матчі попереду, приблизно 1,5 місяці до кінця сезону. Легіонери через цю ситуацію нервують, деякі навіть дуже сильно, хочуть додому. Таке є».

Іван Зінченко Джерело: Укрінформ
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 07:05 7

Український півзахисник може піти стопами Михайла Мудрика