ЦИФРА ДНЯ. Шахтар далеко позаду, а хто ж лідер УПЛ за пресингом?

Несподівано, але зовсім не чинний лідер і чемпіон країни є кращим в інтенсивності пресингу

Луганська «Зоря», яка займає друге місце в турнірній таблиці УПЛ, є лідером чемпіонату за інтенсивністю пресингу, яка виражається через індекс PPDA.

Слідом за луганчанами, але з чималим відривом йде «Динамо», а на третьому рядку розташувалася «Олександрія».

Цікаво, що поточного лідера УПЛ і чинного чемпіона турніру «Шахтаря» немає навіть на четвертій позиції, яку займає «Маріуполь». «Гірники» все ж входять до топ-5, маючи індекс PPDA в 9,91, що майже в два рази більше, ніж у «Зорі».

Решта команд в рейтингу розташовуються в наступному порядку: «Карпати» (10,67), «Олімпік» (10,69), «Львів» (11,39), «Ворскла» (11,57), «Колос» (11,9), «Десна» (11,95), «Дніпро-1» (12,11).

Відзначимо, що чим менший індекс PPDA, тим інтенсивніший пресинг чинить команда на суперника. Простіше кажучи, ця цифра демонструє співвідношення кількості передач, які зробила атакуюча команда до числа дій в обороні з боку суперника. Під діями в обороні розуміються відбори, перехоплення, фоли і єдиноборства.

Нагадаємо, напередодні УАФ прийняла рішення про припинення всіх футбольних турнірів в країні в зв'язку з карантином через коронавірус.

Олексій Сливченко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 14:18 1

Жерсон Родрігеш досі належить київському «Динамо»

Коментарі