Артем ФРАНКОВ: «Спорт помер. Футбол майже помер»

Чемпіонат України буде призупинений через пандемію коронавіруса, вважає експерт

Головний редактор журналу «Футбол» Артем Франков поділився думкою щодо ситуації з коронавірусом COVID-19.

«Що у нас з вами відбувається: спорт помер, нехай живе спорт. Футбол майже помер, ще залишилися країни, де грають у футбол, наприклад, в Україні. Вже ясно - європейський і світовий футбол зупиняються, більшість чемпіонатів припинили грати. Всі прекрасно розуміють, що на 99% вже прийнято рішення про зупинку чемпіонату України. У вівторок буде загальний заклик УЄФА «заморозити» чемпіонати.

Але поясніть мені, будь ласка, одну річ. Ось цей 23-й тур, він же перший тур другого етапу, навіщо потрібен? Я би зрозумів, якби були вже куплені квитки і потрібно було б повертати людям гроші, але про те, що ці поєдинки будуть без глядачів, відомо давно. Повторюю: у вівторок нам оголосять, що змагання зупиняються. І ось що у нас виходить: в турнірній таблиці є команди, які не можуть ані поліпшити, ані погіршити своє турнірне становище в результаті одного туру. Є команди, які можуть поліпшити своє турнірне становище зараз, і є команди, які можуть погіршити своє становище в результаті цього туру. У нерівному положенні по відношенню до інших клубів знаходяться команди, які можуть тільки погіршити своє становище.

Поясніть мені, навіщо потрібен цей тур? Адже оголосять про припинення чемпіонату, і нібито з цієї позначки відновиться першість. Щоправда неясно, куди ми потім «засунемо» ці кілька турів. Чому в п'ятницю не було оголошено про те, що чемпіонат припинений? Вже є звернення президента України, в якому він заявив про те, що країна закриває кордони. Нормального життя вже немає. Навіщо цей тур? Для того, щоб мати шанс декого посунути в турнірній таблиці? Можете мене вважати прихильником теорії змови, але я не бачу логіки», - сказав Франков в ефірі свого YouTube-каналу.

Михайло Шаповалов Джерело: Динамо Київ від Шурика
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 26 травня 2024, 17:56 0

Міланський клуб може допомогти Саміру Хандановичу

Коментарі