Таблиця коефіцієнтів УЄФА.Перемога Шахтаря наблизила Україну до Нідерландів

Два матчі єврокубкового тижня були перенесені через пандемію коронавірусу

На поточному тижні пройшли 4 матчі Ліги чемпіонів і 6 поєдинків Ліги Європи. Дві гри другого за престижністю єврокубку були перенесені через пандемію коронавірусу. Оновлена ​​таблиця коефіцієнтів УЄФА.

За рахунок гостьової перемоги «Шахтаря» над «Вольфсбургом» (2:1), в таблиці коефіцієнтів 2020 Україна наблизилася до Нідерландів на дистанцію в 1.250 бала. Щоб їх відіграти, гірникам приблизно потрібно вийти в півфінал ЛЄ. Це боротьба за 9-те місце.

Набрав очки і єдиний клуб у Туреччині, що залишився. «Істанбул Бешакшехір» вдома виграв у данського «Копенгагена» (1:0). Турки зберігають відставання в 0.900 від України.

Таблиця коефіцієнтів УЄФА 2020 (впливає на розподіл путівок в сезоні 2021/22)

Нагадаємо, таблиця коефіцієнтів УЄФА впливає на розподіл путівок через один сезон. 9-й рейтинг дає право віце-чемпіону країни стартувати з 3-го раунду кваліфікації ЛЧ. При 10-й позиції другому місцю чемпіонату доведеться починати аж з Q2. Федерація, яка опиниться на 11-му місці, взагалі втратить пряму путівку в груповий раунд ЛЧ для свого чемпіона. Тому залишитися на 10-му рядку рейтингу критично важливо, а ще краще - піднятися на 9-ту.

Джерело даних: Bert Kassies

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 15:12 1

Український воротар пропустив два голи у півфінальному матчі ЛЧ

Коментарі