Луїш КАШТРУ: «Футбольний матч без уболівальників знижує твої очікування»

Наставник Шахтаря про матч Ліги Європи

У четвер, 12-го березня, відбудеться перший поєдинок 1/8 фіналу Ліги Європи, в якому зустрінуться «Вольфсбург» і донецький «Шахтар». Матч пройде в Вольфсбурзі на «Фольксваген-Арені», початок о 22:00 за київським часом.

Головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру поділився очікуваннями від матчу у Вольфсбургу, розповів про кадрову ситуацію та високу інтенсивність у єврокубках.

- Містере, завтра очікується поєдинок без глядачів. Як цей факт уплине на гру?

- Футбольний матч без уболівальників знижує твої сподівання в професії. Звісно, нам завжди хочеться, аби був повний стадіон. Уболівальники є дуже важливими для гри. Це майже те саме, що в театрі, коли актори грають, однак нікого немає в залі, ніхто на них не дивиться. Так, вони виконують свою роботу, але дуже важливої складової бракує. Знаємо, що наші вболівальники далеко, проте вони дивитимуться нас по телевізору. І ми однаково відчуватимемо їхню підтримку. І, крім нашого професійного обов'язку, це додає відповідальності провести гарний матч.

- Як футболісти сприйняли новину про те, що гратимуть без глядачів?

- Були трохи розчаровані. Нам дуже подобається атмосфера повного стадіону. Футбол ґрунтується саме на цьому, на емоціях. Ми завжди відчуваємо те, що походить від трибун, навіть якщо йде на користь суперникові, і для нас є великою мотивацією. Відсутність глядачів надасть дивного відчуття, однак таким є життя, інакше не можна. Щодо коронавірусу зараз говорять і пишуть усюди: по телебаченню, в Інтернеті, в газетах. Є недолік безпеки, й потрібно вживати найжорсткіших заходів. Це певний сигнал - усі повинні бути дуже обачними, в тому числі ті, хто живе у футбольному світі та постійно подорожує. Зараз ми маємо продемонструвати свою гру.

- Якою є кадрова ситуація в «Шахтарі» перед першим матчем із «Вольфсбургом»?

- Усі, хто прилетів з нами, цілковито готові. Оберемо найкращий варіант складу з можливих. Попереду дуже складна боротьба. «Вольфсбург» виступає в Бундеслізі, одній із топових п'яти ліг Європи. Аби домогтися позитивного результату, завтра слід бути на високому рівні. Ми усвідомлюємо, що раунди плей-оф складаються з двох матчів і завтра ще нічого не вирішиться, адже це лише перша частина.

- Як почувається Коваленко? Чи готовий він зіграти?

- Побачимо. Медичний департамент максимально працює на те, аби підготувати футболістів до поєдинку. Зараз щодо складу говорити ми не можемо - залишимо рішення на день матчу. Сподіваємось, що всі, хто прилетів до Німеччини, будуть готовими.

- Олівер Гласнер сказав, що завтра його команда спробує запропонувати вищу інтенсивність гри, ніж та, до якої суперник звик у чемпіонаті України. Чи готовий «Шахтар» до такого сценарію?

- Дякувати Богові, що так станеться. «Манчестер Сіті», «Аталанта», «Динамо» (Загреб) і «Бенфіка» робили те саме. Ні для кого не секрет, що у єврокубках усі діють дуже агресивно та інтенсивно. Ми маємо бути готові правильно відповісти на ці вимоги.

Віталій Петровський Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 08 травня 2024, 02:40 1

Головний тренер ПСЖ прокоментував поразку від «Боруссії» Д у ЛЧ