Роберто МОРАЛЕС: «У Світоліної немає української ідентифікації»

Відомий коментатор - про Еліну Світоліну

Відомий коментатор Роберто Моралес поділився своєю думкою з приводу патріотизму Еліни Світоліної:

«У Світоліної дуже багато проектів, не тільки спортивних. Їй важливість цього вже донесли, але у неї немає української ідентифікації.

Вона розуміє, що важливо робити соціальні проекти, але що потрібно давати інтерв'ю українською, вона не розуміє. Ніхто не змушує її говорити українською в повсякденному житті.

Вона не робить кроків до того, щоб її на 100% асоціювали саме з Україною. Вона вивчила англійську, правильно? Це проблема виховання. Не кажу, що всіх спортсменів. Але в достатній кількості.

Вони ніби й виступають під українським прапором, і асоціації саме з українцями у них немає, немає прямої аналогії, що ти - українець. Тут важливо, якою мовою ти говориш в побуті.

Проблема, коли людина нічого не робить, щоб давати інтерв'ю державною мовою. Якщо вона поїде в іншу країну, і захоче отримати її громадянство, то, повірте, вона вивчить мову.

Дуже мало у нас є людей, які внутрішньо налаштовані за Україну. Навіть ті, хто народився на Західній Україні і знають мову, але радянська ментальність позначається».

Олег Дідух Джерело: Чемпіон
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 30 квітня 2024, 14:21 3

Українська збірна в листопаді зіграє проти команди Австрії

Коментарі