Дніпро-1 – Маріуполь. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Азовці спробують прорватися у верхню шістку

У неділю, 8 березня, в матчі 22-го туру української Прем'єр-ліги «Дніпро-1» на «Дніпро-Арені» прийматиме «Маріуполь».

Господарі поля займають восьму сходинку в турнірній таблиці, і за будь-якого результату не потрапляють до верхньої шістки, адже відставання від «Колоса» складає чотири бали. Натомість, гості мають гарні шанси потіснити ковалівців, для цього їм потрібна перемога у Дніпрі, та втрата очок «Колосом» в паралельному матчі з «Шахтарем».

Команда Дмитра Михайленка минулого туру зазнала розгромної поразки в Харкові від «гірників» (1:4). Як і передбачалося, правило, за яким, команди, що відбирають очки в грандів, наступний свій поєдинок провалюють - знову підтвердилось. І дійсно, такого безпорадного «Дніпра», як у матчі проти «Шахтаря» давно не доводилося бачити. Навіть гравці «помаранчево-чорних» визнали, що не чекали такої легкої перемоги над суперником. Що ж, тим більша мотивація реабілітуватися перед власними уболівальниками буде у дніпрян.

Напередодні матчу з «Маріуполем» головний тренер «Дніпра-1» Дмитро Михайленко має суттєві кадрові проблеми, адже через дискваліфікацію гру пропускають відразу два футболісти: Ді Франко і Олександр Назаренко.

Маріупольці приїдуть на береги Дніпра з чудовим настроєм. Напередодні, в 21-му турі, азовці розгромили полтавську «Ворсклу» (3:0). Загалом, навесні команда Олександра Бабича провела два абсолютно різних за сценарієм і результатом матчі. На виїзді, в Чернігові, вони без шансів програли «Десні» (0:4), тоді як в домашньому поєдинку вже самі розтрощили полтавців. Оскільки основу «Маріуполя» складає переважно молодь, то така нестабільність результатів команди є цілком закономірною.

Всього в першій частині чемпіонату підопічні Бабича зіграли на виїзді 10 матчів, з яких виграли два, тричі розділили очки з господарями, і п'ять поєдинків програли. Різниця забитих і пропущених м'ячів складає 8-20. Таким чином, в середньому маріупольці пропускають в гостях по 2 голи за гру.

Поєдинок першого кола між «Маріуполем» і «Дніпром-1» завершився перемогою господарів з рахунком 1:0, тоді наприкінці зустрічі відзначився Валерій Федорчук.

Напередодні матчу в Дніпрі кадрові проблеми не оминули маріупольців. Через вилучення пропускає матч Назарій Муравський, а через травми поза грою залишаються Рустам Худжамов, В'ячеслав Танковський і зимовий новачок Артем Дудік.

Хоча маріупольцям здобути три очки важливіше з турнірної точки зору, все ж фаворитом зустрічі на «Дніпро-Арені» є команда Дмитра Михайленка.

Орієнтовні склади.

«Дніпро-1»: Юрчук - Шаповал, Логінов, Лопирьонок, Адамюк, Кравченко, Вакулко, Когут, Коркішко, Чичиков, Супряга.

«Маріуполь»: Гальчук - Корнієнко, Чоботенко, Яворський, Полегенько, Федорчук, Ігнатенко, Чех, Топалов, Чурко, Мишньов.

8 березня, неділя

«Дніпро-1» - «Маріуполь»
Дніпро. Стадіон «Дніпро-Арена». 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «УНІАН»
ДНІПРО-1 - МАРІУПОЛЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Євген Арановський (Київ)
Прогноз Sport.ua - 1:0
Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 09 травня 2024, 01:14 4

Український воротар допоміг «Реалу» вийти у фінал ЛЧ

Коментарі