Адам Ковнацьки – Роберт Хеленіус. Прогноз і анонс на бій

В ніч з 7 на 8 березня в Брукліні пройде бій-елімінатор у суперважковаговиків

В ніч з 7 на 8 березня на арені Barclays Center в американському Брукліні пройде великий вечір боксу. У головній події вечора непереможений польський суперважковаговик Адам Ковнацьки (20-0, 15 KO) зустрінеться проти фіна Роберта Хеленіуса (29-3, 18 KO).

Поєдинок буде носити статус елімінатора за версією WBA. Переможець бою стане претендентом на титульну дуель з Ентоні Джошуа, чемпіоном світу WBA, WBO і IBF, який в червні проведе захист своїх поясів проти Кубрата Пулєва з Болгарії.

У со-головному бою Френк Санчес (14-0, 11 KO) з Куби і Джоуї Давейко (20-7, 11 KO) з США розіграють вакантний титул WBC Continental Americas у суперважкій вазі. Ще в одному бою 25-річний проспект з Нігерії Ефе Аджагба (12-0, 10 KO) вийде на ринг проти румуна Резвана Кожану (17-6, 9 KO).

Бекграунд

30-річний польський боксер Адам Ковнацьки здобув вже 20 перемог на профі-рингу без жодної поразки. У 2019 році він двічі виходив на ринг, перемігши непростих суперників, американців Джеральда Вашингтона і Кріса Ареолу. В його активі також перемоги над співвітчизником Артуром Шпилькою, українським грузином Яго Кіладзе та американцем Чарльзом Мартіном.

Ковнацьки знаходиться високо в рейтингах всіх організацій і при перемозі отримає шанс кинути виклик найбільш топовим бійцям суперважкого дивізіону. Правда, з огляду на реванші, мегафайти і тривалий процес упорядкування обов'язкових захист в хевівейті, йому доведеться довго чекати чемпіонського поєдинку. Втім, спочатку треба перемогти Хеленіуса в суботу.

36-річний досвідчений фін Роберт Хеленіус займає 7-ме місце в рейтингу WBA. У його пасиві - три поразки, від Жоана Дюопа (квітень 2016), Ділліана Вайта (жовтень 2017) і Джеральда Вашингтона (червень 2019). З менш іменитими опонентами Хеленіус успішно справлявся, а ось топ-боксери йому були не по зубах.

В останньому до сьогодні бою Роберт в минулому листопаді переміг бразильця Матеуса Роберто Осоріо технокаутом у 2-му раунді. І потім Хеленіусу пощастило отримати серйозний бій-елімінатор проти Ковнацьки. Можливо, це останній шанс в його кар'єрі, щоб заявити про себе на весь боксерський світ.

Адам Ковнацьки: «Мені подобається битися в Брукліні на арені Barclays Center. Майже половину своєї кар'єри я провів на цьому ринзі. Безумовно, тут мій другий дім. Битва за титульний шанс - це реальна мотивація. Я знаю, що для Роберта це теж великий бій, заради якого він наполегливо тренувався. Проте, мій титульний шанс знаходиться на відстані витягнутої руки.

У мене був важкий тренувальний табір. Ми додатково працювали над фізпідготовкою і кондиціями, щоб переконатися, що я готовий. Як і завжди, ми також ретельно відточували мої навички. Все це допоможе зробити суботній поєдинок чудовим.

На даний момент я зосереджений на Роберту Хеленіусі. Це буде серйозне випробування. Я повинен бути готовий до того, щоб реалізувати свій план і впоратися з цим тестом. Перш за все я зосереджений на джебі Роберта. Якщо я зможу пробратися крізь нього, то у мене буде багато успішних моментів. Коли я прорвусь на ближню дистанцію, то буду завдавати Хеленіусу шкоди. Якщо я отримаю шанс, то буду готовий завершити поєдинок.

Я хочу битися з найкращими. Моя команда обговорить, хто може стати моїм наступним суперником, і який крок вперед я можу зробити. Зараз я сконцентрований на тому, з чим мені доведеться впоратися 7 березня. Звичайно, я відчуваю тиск через те, що буду битися вдома. Але якщо ти хочеш стати великим, то повинен справлятися з такими ситуаціями».

Роберт Хеленіус: «У мене є можливість влаштувати в суботу чудовий бій. Заради цього я і тренувався. Я готовий, у мене був відмінний тренувальний табір. Не можу дочекатися виходу в ринг. Ми приїхали в США за два тижні до бою. Моє тіло вже звикло до різниці. Плюс мені дуже допомогли спаринги в залі Деонтея Вайлдера в Алабамі. Ми все робили правильно, тренування були відмінними. Я провів дуже багато раундів на спарингах. Відчуваю себе в чудовій формі. Я готовий вийти в ринг з Ковнацьки.

У мене є багато фанатів в Європі. Завдяки їхній підтримці я можу виступати на такому рівні. Під час останнього тренувального табору все було відмінно. Я давно не відчував такої впевненості в собі. Я роками тренувався зі зламаною рукою. У минулому у мене були травми. Але останні два роки я був здоровим і працював з одним і тим же тренером. Фізично я відчуваю себе так само добре, як і завжди».

Церемонія зважування

На офіційній церемонії зважування учасників шоу всі боксери успішно вклалися в ліміти своїх вагових категорій.

Адам Ковнацьки показав вагу 265.25 фунтів (120.3 кг), а ваги під Робертом Хеленіусом показали 238.5 фунтів (108.2 кг).

Прогноз на бій

Ковнацьки - птах високого польоту. Адам впритул підібрався до титульних поєдинків. І залишилося зробити останній крок на рідній арені в Брукліні. Тричі битий фін Хеленіус не виглядає нездоланною перешкодою для поляка. У цьому поєдинку краще робити ставку на явного фаворита. Втім, немає впевненості в достроковому завершенні бою. Дуже ймовірно, що Роберт зможе вистояти до кінця, і більш технічний Ковнацьки здобуде перемогу в результаті підрахунку суддівських записок.

Рекомендована ставка - перемога Ковнацьки за очками.

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 12:33 3

«Манчестер Юнайтед» націлився на українського воротаря

Коментарі