Реал виграв у Барселони битву на Сантьяго Бернабеу

Команда Зінедіна Зідана повернула собі перше місце турнірної таблиці Ла Ліги

Команди почали зустріч на «Сантьяго Бернабеу» у високому темпі. «Галактікос» не затримували м'яч в центрі поля, намагаючись відразу доставити снаряд до штрафного суперників. Каталонці свої атаки будували тривалим розіграшем м'яча і намацуванням слабких місць в обороні господарів поля.

Але до середини першої половини поєдинку по-справжньому гольових можливостей біля воріт зафіксовано не було. На 21-й хвилині «блаугранас» зуміли розкрити захисні побудови мадридців: Альба зліва увірвався в штрафний і зробив передачу в центр на Грізманна, який пробив вище цілі.

До перерви каталонці ще двічі могли відкрити рахунок в матчі, але в обох епізодах свою команду виручив Куртуа. Спочатку голкіпер не дав себе переграти Артуру Рамосу, а потім зреагував на удар Мессі з центральної зони. У «Реала» активністю виділялися Марсело і Вінісіус, але у вирішальні моменти «галактікос» грішили неточними діями.

А в другій половині поєдинку малюнок гри різко змінився і проходив вже під диктовку футболістів мадридського клубу. На 56-й хвилині лише блискуча реакція тер Штегена завадила м'ячу опинитися у воротах «Барселони» після удару Іско. Незабаром все той же Іско бив головою: на цей раз тер Штеген не дотягнувся до м'яча, але голкіпера підстрахував Піке. Відмінну можливість упустив Бензема, котрий з льоту з кута воротарського не потрапив у ворота.

І кількість таки переросла в якість. Кроос запустив по лівому флангу Вінісіуса, який увірвався в штрафний і з гострого кута завдав удару: після рикошету від ноги Піке м'яч опинився у воротах. Спроби «блаугранас» переломити хід зустрічі зіткнулися з грамотною протидією мадридців, котрі раз по раз тікали в контратаки. У компенсований час одна з них поставила крапку в протистоянні: Маріано Діас, який тільки вийшов на поле, свій забіг по правому флангу завершив точним ударом з гострого кута.

А що ж «Барселона»? За весь другий тайм каталонці створили всього дві реальні загрози. Браутвайт відразу після виходу на заміну виявився перед Куртуа, але не зумів переграти голкіпера, а Піке, який замикав навіс зі штрафного, пробив неточно.

«Реал» виграв принципову дуель і тепер на одне очко випереджає «Барселону» в турнірній таблиці. Чемпіонська гонка Ла Ліги обіцяє і далі тримати в напрузі любителів футболу.

Чемпіонат Іспанії. 26-й тур.

«Реал» - «Барселона» - 2:0

Вінісіус Жуніор (71), Маріано Діас (92)

Вінісіус Жуніор (11), Даніель Карвахаль (19) - Жорді Альба (19), Ліонель Мессі (85)

«Реал»: Тібо Куртуа, Марсело, Серхіо Рамос, Рафаель Варан, Даніель Карвахаль, Тоні Кроос, Каземіро, Федеріко Вальверде (Лукас Васкес, 86), Іско (Лука Модрич, 79), Вінісіус Жуніор, Карім Бензема (Маріано Діас, 91)

«Барселона»: Марк-Андре тер Штеген, Жерар Піке, Нелсон Семеду, Жорді Альба, Самуель Юмтіті, Френкі де Йонг, Серхіо Бускетс, Артур Рамос (Іван Ракитич, ​​81), Артуро Відаль (Мартін Брайтвайт, 70), Антуан Грізманн (Ансумане Фаті, 81), Ліонель Мессі

Арбітр: Матеу Лаос

Стадіон «Сантьяго Бернабеу» (Мадрид, Іспанія)

РЕАЛ - БАРСЕЛОНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 23:58 25

У другому півфіналі ЛЧ сильнішою виявилася німецька команда, хоча парижани мали багато моментів

Коментарі