Анастасія МЕРКУШИНА: «Сьогодні не йшла на повних парах»

Українська біатлоністка - про сінгл-мікст на чемпіонаті Європи

Сьогодні Анастасія Меркушина разом з Русланом Ткаленком завоювала бронзу в сінгл-міксті на чемпіонаті Європи в Раубічах.

Українська біатлоністка поділилася враженнями від гонки:

«Насправді, суперспринт - це не моя гонка. Так, я швидко стріляю, часом точно (посміхається), але мені дуже важко бігати короткі дистанції, тому що я за своєю природою марафонець - мій метаболізм розрахований на довгу підтримку середньої швидкості по довгій дистанції. Тому мої - індивідуалки, мас-старти, переслідування. У суперспринті я дуже швидко закислююся і вже не можу так швидко йти. Можу йти довго, але не так швидко. Вдалося добре стрельнути - мене це радує, але трохи задалеко був стартовий номер - я не дуже добре розбираюся в цих «розбірках». Хто мені винен? Треба було краще стріляти в кваліфікації!

Сьогодні я не йшла на повних парах, тому що знала, що тут довгий спуск, потім довгий підйом - могли затремтіти ноги. Промах стоячи.. знаєте, я вже йшла на стрільбу і думала: «Боже, тільки не Остерсунд, тільки не Остерсунд!». Тому що знову перша установка і лівий вітер, а коли лівий вітер дме і вдаряється об стіну - він розвертається і йде назад. Зрозуміти, як правильно спрацювати, дуже важко - вибиває гвинтівку з рук і воно так .. бовтається - не дуже добре. Треба було стати і повільно, повільніше стріляти, а мені це незручно. І це того варто, тому що ви бачили, що відбувається з людьми на першій установці (сміється)!

Чому я буду вчити Руслана? (Сміється) Він вже не маленький, все розуміє і не перший раз бачить. Думаю, він досить досвідчений в біатлоні і також боєць! Мені дуже приємно було спостерігати за його боротьбою на останньому колі! Класні емоції, супер!».

Олег Дідух Джерело: Український біатлон
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 02 червня 2024, 19:27 0

Китайський боксер готовий битися з найкращими

Коментарі