Ліон вдома мінімально обіграв Ювентус

Долю зустрічі вирішив гол Тусара в першому таймі

У поєдинку 1/8 фіналу Ліги чемпіонів «Ліон» досить несподівано обіграв туринський «Ювентус». Господарі забили тільки один гол, але і цього їм вистачило для перемоги.

Французька команда віддала ініціативу супернику, а сама цілком впевнено почувалася, граючи другим номером. В результаті склалася парадоксальна ситуація: гості частіше володіли м'ячем, але поступилися за кількістю ударів.

Гра взагалі вийшла не видовищною. «Ювентус» немов би не знав, що робити з м'ячем. І ледь не пропустив в середині першого тайму, але після удару Токо-Екамбі головою м'яч влучив у поперечину. А незабаром господарі відкрили рахунок: простріл Ауа замкнув Тусар, що забиває по великих святах. Мабуть, це був його день. Бо це був перший і передостанній удар «Ліона» у площину.



Другий трапився в компенсований до першого тайму час, але Бруно Гімарайнс несильно пробив у руки голкіперу. Що стосується «Старої Синьйори», то її поразку можна назвати заслуженою. Перевага у володінні м'ячем (61:39%) так і не вилилася бодай в єдиний удар в площину! Це сталося з командою втретє в лігочемпіонський історії. Вперше «бьянко-нері» жодного разу не потривожили голкіпера суперників в 2006-му в матчі з «Арсеналом». Схожий поєдинок вони провели в 2014-му проти «Атлетіко». Зрозуміло, з такою грою в атаці нічого розраховувати на успіх. Втім, у «Юве» є час до 17 березня - в Турині напевно всі побачать зовсім іншу команду.

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Перший матч.

«Ліон» - «Ювентус» - 1:0

Лука Тусар (31).

Марсело (28), Максвелл Корне (61).

«Ліон»: Антоні Лопеш - Фернандо Марсал, Джейсон Денайер, Марсело, Лео Дюбуа (Кенні Тете, 78) - Уссем Ауа, Лука Тусар, Бруно Гімарайнс - Максвелл Корне (81), Карл Токо Екамбі (Мартен Тер'є, 66), Мусса Дембеле.Мартен Тер'є

«Ювентус»: Войцех Щенсни - Маттейс де Лігт, Данило, Алекс Сандро, Леонардо Бонуччі - Адрієн Рабьо (Федеріко Бернардескі, 78), Миралем П'янич (Аарон Ремсі, 62), Родріго Бентанкур, Хуан Куадрадо (Гонсало Ігуаїн, 70) - Пауло Дибала, Кріштіану Роналду.

Стадіон: «Стад де Люм'єр» (Ліон, Франція).

Арбітр: Невадо Родрігес (Бадахос, Іспанія).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Клим Лавренюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 15:21 1

34-річний німець та клуб вирішили не продовжувати контракт

Коментарі